Миналата година нивото беше 45%, а предходната година отбеляза предишния

...
Миналата година нивото беше 45%, а предходната година отбеляза предишния
Коментари Харесай

Гневът срещу задръстените с дупки местни пътища достига нов връх, сочи проучване

Миналата година равнището беше 45%, а миналата година означи предходния връх от 46%.

Повече от една трета (35%) споделиха, че им се е наложило да завият бързо, с цел да избегнат дупка, което ги е предиздвикало да пресекат платна или да карат от неверната страна на пътя.

Две трети от 2583-те английски водачи, разпитани през март от Online95, споделиха, че положението на локалните пътища, по които постоянно се движат, се е влошило през предходните 12 месеца.

Шофьорите показаха неприятните настилки, избледнелите маркировки, боклука и видимостта на знаците измежду своите опасения.

Малко над една десета (11%) споделиха, че са загрижени за положението на автомагистралите и високоскоростните двулентови платна, само че съвсем половината (44%) споделиха, че положението им се е влошило от 2022 година насам.

Пиковите цени на ScotRail се анулират, защото стартира шестмесечният експериментален интервал

Смята се, че са нужни до £14 милиарда за справяне с изоставането в поддръжката на локалните пътища в Англия и Уелс, съгласно Алианса на асфалтовата промишленост.

Дупките постоянно се образуват, когато водата навлезе в пукнатини в пътната настилка, след което замръзва и се уголемява.

Ръководителят на политиката на RAC Саймън Уилямс упрекна „ дълго -срочна липса на финансиране за действия по поддръжка и ремонт ".

Някои пътища, сподели той, са в толкоз нежно положение, че " належащо е единствено малко дъждовна вода да проникне в съществуващите недостатъци, последвано от някои минусови температури с цел да се разрушат в допълнение ".

Той прикани министрите " да отделят 2 пенса от всеки литър съществуващи доходи от гориво за интервал от пет години, което ще даде на препоръките средствата, от които се нуждаят, с цел да могат да планирайте подобаващи стратегии за поддръжка ".

Прочетете още:

Кварталите, където ограничаването на скоростта ще бъде 20 благи в час

" Трябва да се оправим с продължаващото утежняване на нашите локалните пътища до края ", сподели той.

" Очевидно неправилно е, че водачите, които заплащат милиарди налози всяка година, би трябвало да се помиряват с пътища, които са толкоз надалеч от това, че са подобаващи за задачата. "

Дарън Родуел, транспортен представител на Асоциацията на локалното самоуправление, която съставлява препоръките в Англия и Уелс, прикани препоръките да получат „ систематизиране на петгодишно финансиране, с цел да обезпечат повече сигурност, изравнявайки препоръките с националните автомагистрали “.

Говорител на Министерството на превоза сподели: „ Решението да се пренасочи финансирането на HS2 към други транспортни планове значи, че са освободени спомагателни £8,3 милиарда, с цел да се помогне на локалните управляващи да запълнят дупки и да пренастилят пътища в цялата страна, което е в допълнение към близо 1 милиард паунда, които държавното управление към този момент дава приблизително всяка година.

„ Инвестираме рекордно количество средства за справяне с дупките и пренастилка на пътища, което ще обезпечи финансиране за поддръжка на автомагистрали на локалните управляващи съвсем се удвои през идващото десетилетие. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР