Миналата година Intel привлече Раджа Кодури от AMD, където ръководеше

...
Миналата година Intel привлече Раджа Кодури от AMD, където ръководеше
Коментари Харесай

Intel пуска собствена видеокарта

Миналата година Intel притегли Раджа Кодури от AMD, където ръководеше създаването на Radeon, и бе единствено въпрос на време да разгласи навлизането си на пазара на графични платки. Съобщението пристигна наскоро под формата на туит, в който бяха оповестени и периоди - първата независима видеокарта на компанията ще излезе на пазара през 2020 година

Миналата седмица изпълнителният шеф на Intel Навин Шонай посочи, че инженерите му създават като сървърни, по този начин и потребителски решения. Все още не се знае към какъв сегмент се е прицелила компанията, само че във всеки случай NVIDIA и AMD имат мотив за терзания.

Много специалисти считат, че 2020 година е прекомерно скоро за толкоз упорит план. С наемането на Раджа Кодури през ноември и основаването на новото поделение Core and Visual Computing Inetl стартира на практика от нулата. Интегрираните графични решения на компанията се употребяват от милиони компютри дълги години, само че те не могат да покрият даже част от продуктивността на независимите платки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР