Миналата година ЕС реши, че Apple трябва да начисли на

...
Миналата година ЕС реши, че Apple трябва да начисли на
Коментари Харесай

Apple ще плати ирландските данъци тази пролет

Миналата година Европейски Съюз реши, че Apple би трябвало да начисли на държавното управление на Ирландия $15,9 милиарда неплатени налози. Но заплащането може да се забави.
Тази сряда, по време на съвещанието на Европейския парламент, премиер-министърът на Ирландия Лео Варакдар заяви, че държавното управление на неговата страна ще почете решението на Европейския съд и ще стартира да одобряват тези пари, считано от второто тримесечие на тази година.

Представител на министерството на финансите на Ирландия посочи, че процедурата за превода на тези парични средства изисква избрана подготовка, която ще продължи до второто и третото тримесечие на 2018 година. Необходимо е основаването на специфичен фонд, в който ще се натрупват сумите от Apple .

Европейската комисия заплаши Ирландия с санкция, в случай че възникне някакво в допълнение закъснение.

През месец август 2016 година представителите на европейския антимонополен орган обявиха, че Ирландия нелегално е предоставила големи данъчни отстъпки на Apple и задължи корпорацията да заплати тези финансови средства. През 2014 година Apple е платила единствено 0,005% от дължимите налози и в този момент би трябвало да изплати на Ирландия $15,9 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР