Миналата година е била силна и за пазара на ваканционни

...
Миналата година е била силна и за пазара на ваканционни
Коментари Харесай

Колко струва имот на морето или в планинските курорти

Миналата година е била мощна и за пазара на ваканционни парцели у нас, както по морето, по този начин и в планинските курорти. Пандемията се е оказала удобна за ваканционните парцели, като доста непродадени жилища са закупени и то най-вече от българи, демонстрира разбор на организацията за недвижими парцели Arco Real Estate.

Много от тях са избрали да влагат във ваканционни парцели в страната при започване на пандемията, а наклонността се е запазила и през идващите две години. Важен фактор за засиления интерес към такива парцели е опцията за отдалечена работа.

Сделките се случват най-вече със лични средства. По черноморските курорти най-търсени остават двустайните жилища на цени сред 35 хиляди и 40 хиляди евро и тристайните с цени до към 60 хиляди евро. Цените на жилищата в южните курорти са в диапазона 650 - 850 евро на кв. м, като е допустимо да доближат до 1000 евро на кв. м.

Ръст на покупко-продажбите с парцели във Варна с 25%

Засилен е ползата към покупка на парцели и в планинските курорти освен за персонално прилагане, а и за инвестиция. Търсени са студиа до към 25 хиляди евро и двустайни жилища на цена сред 20 хиляди и 40 хиляди евро.
 istock istock
Купувачите измежду чужденците са най-вече чехи, словаци, поляци, румънци. Гръцки жители демонстрират интерес към парцели в Банско и Пампорово, какъвто не е имало през последните години, а измежду купувачите има също сърби и македонци.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР