Миналата година броят на британците, подали молби за получаване на

...
Миналата година броят на британците, подали молби за получаване на
Коментари Харесай

Times: Британците се запасяват с германски паспорти преди да приключи Брекзит

Миналата година броят на британците, подали молби за приемане на немско поданство, доближи рекордния брой от 7493 души, заяви The Times в обявата си „ Record 7,500 Britons apply for German passports as Brexit looms”. Увеличението по отношение на 2016 година е 162%. Общо за двете години броят на британците, поискали и немски паспорт, двойно надвишава предходните 15 година

Мнозина британци бързат с приемането на паспортите преди приключването на Брекзит, защото към момента Англия към момента е член на Европейски Съюз и п о този метод те получават двойно поданство. След привършване на Брекзит, те ще би трябвало да се откажат от английското си поданство.

Извън Англия в Европа живеят към един милион британци и без паспорт от страна на Европейски Съюз те ще изгубят правото на свободно напредване и други свободи на жители на Европейски Съюз. „ Часовникът тиктака”: До излизането на Англия от Европейски Съюз остават едвам 10 месеца, а на немските управляващи може да им потрябва половин година или повече за разглеждане на молбите за поданство, предизвестява The Times.

Желаещият да получи немско поданство би трябвало да е живял на територията на Германия най-малко 8 години, да издържи тест за знаене на езика и за общи познания. В теста има 33 въпроса, като измежду тях е да вземем за пример към кой държавен орган би трябвало да се обърне човек за документи на домашно животно, по кое време е приключила Втората международна война, по какъв начин се споделя канцлерът на Германия и с какви думи стартира немският химн.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР