Минаха сто дни от назначаването на правителството на Кирил Петков.

...
Минаха сто дни от назначаването на правителството на Кирил Петков.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС за 100 дни управление на кабинета Петков: Българите писаха тройка на аматьорите по управление

Минаха 100 дни от назначението на държавното управление на Кирил Петков. Българските жители писаха тройка на дилетантите по ръководство. Най-сериозният неуспех е този на Рашков и Рашковото Министерство на вътрешните работи. Над 60% от българите считат, че Министерство на вътрешните работи е употребявано за политическа принуда. Това се удостовери и от българския съд, който отхвърли да преглежда протоколите от активността на Рашковото Министерство на вътрешните работи. Това съобщи на брифинг ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова 

Потвърди, че дейностите на Министерство на вътрешните работи са противозаконни, нелегитимни, осъществени от незапознат орган. Днес юристът на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова подава тъжба в СРС против заповедите за задържане. Очакваме съдът в период да удостовери това, което през вчерашния ден в своето определение съобщи и Софийски градски съд. Управляващото болшинство отхвърли нашето искане за чуване на очевидеца, краткотрайно изпълняващ длъжността министър-председател, така наречен Просто Киро в пленарна зала, добави Атанасова и сподели:  

Именно той е главен мотор на тази некомпетентна и импотентна интервенция.

Тази интервенция се случи в денят, в който Бойко Борисов се срещна във видеоконферентна връзка с Петро Порошенко. Има ли връзка противозаконният арест на Борисов със срещата му с някогашния президент на Украйна и със поръчката, че ГЕРБ-СДС ще упорства за сериозна поддръжка за Украйна? Подозираме, че има такава причинно-следствена връзка, разяснява шефът на парламентарната група на ГЕРБ.

Оценката за това по какъв начин се оправя едно държавно управление е най-точна, когато я дават финансовите пазари. Когато те имат вяра на едно ръководство, те го финансират при по-изгодни условия. А когато не му имат вяра, те усилват своята награда за риск. В аукциона за 7,5-годишна ДЦК, която се организира в понеделник. Той завърши с реализирана рентабилност от 1, 33% спрямо 0,49% през ноември месец на предходната година. Много хора биха споделили, че това се дължи на войната. З пъкъла сме оптимално справедливи би трябвало да гледаме спреда. Ако войната беше повода за покачването, то този спред би трябвало да бъде идентичен за България и за Германия, тъй като войната въздейства еднообразно. Спредът сред нашите и немските държавни скъпи бумаги се е нараснал с 20% единствено за три месеца. Това е оценката на финансовите пазари за метода по който се ръководи България, разкри депутатът . 

При нормални условия през днешния ден трябваше да вършим разбор на 100-те дни ръководство на Кирил Петков. В невижданата политическа обстановка, където министър-председателят разпорежда ареста на водача на опозицията, този разбор е неудобен. Макар че да правиш разбор на нищото не е доста сложна задача. В медиите се появи един документ, за който се твърди, че е във връзка показанията на министър-председателя Петков. Този документ би трябвало да бъде проучвам обширно. Трябва да се учи освен по правни науки, само че и по медицина. Логиката е възхитителна. Аз съм видял да пие бира. От това произлиза, че Добрев е пияч. А от това, че е обрал пощенската кола в Арабаконашкия проход. Логиката е сходна, разяснява Томислав Дончев. 

Споменават се две институции-Изпълнителна организация Одит на средствата от Европейски Съюз и Дирекция Национален фонд в Министерството на финансите. За тях някой бил споделил, че не работят добре. Двете служби на основани при държавното управление на Сергей Станишев и са укрепвани през годините. Оценки за работата на българските инспектори преценят европейските инспектори. Ако има пропуск в тяхната работа, първи ще реагират европейските инспектори като лимитират финансирането по някоя стратегия. Ако бъде оронена репутацията на Агенцията, това значи непосредствено блокиране на европейското финансиране за България. Бих призовал да не се вършат такива лековати мнения за основни институции, разкри той. 

Различни медии вадят описи с депутати, които ще бъдат арестувани. Не знаем дали е истина или не. Затова доста се надявахме министър-председателят да почете Народното събрание и да му зададем въпроси за това, което се случи предходната седмица, само че и за това, което следва. В режим на бистрота да уведомят народните представители кои ще бъдат задържани. Не виждам причина министър-председателят или най-малко министър Рашков да не ни осведомят, приключи изявлението Дончев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР