Минаха почти четири месеца от мандата на новия кмет на

...
Минаха почти четири месеца от мандата на новия кмет на
Коментари Харесай

Спази ли някое от предизборните си обещания новият кмет на „Лозенец“ Константин Павлов – Комитата?

Минаха съвсем четири месеца от мандата на новия кмет на регион „ Лозенец “ и поради помпозните обещания, които Константин Павлов – Комитата даде на своите гласоподаватели, време е да проверим свърши ли той нещо, с цел да реши проблемите на региона или към момента залага на партийните опорни точки.

Предизборните обещания на Константин Павлов

По време на предизборната си акция, претендентът на „ Да, България “ даде обещание на жителите „ незабавна работа “ по възобновяване на тротоарите и обезпечаване на налична среда, обществен достъп до едно от благосъстоянията на квартала – минералния извор до ул. „ Милин Камък “; ремонт на бул. „ Джеймс Баучер “, включващ шумоизолирани трамвайни релси; ремонт на градинката при Водната кула; унищожаване на „ неестетичните огради, електрическите табла и плетениците от кабели “; нова директна автобусна линия по маршрута: кв „ Хладилника “ - бул. „ Никола Й. Вапцаров “ - „ Цариградско шосе “ - Летище София и други.

Най-категорични бяха обещанията на Константин Павлов за новите квартали като „ Витоша “, където жителите от дълго време чакат да влязат в 21 век! Преди изборите той им даде обещание „ добре осветени улици, сигурни и налични публични пространства, контролиране на директния трафик, ограничение на напрежението и замърсяването “.

Обеща също и метаморфоза на придвижването, с цел да може хората от кв. “Кръстова вада” и кв. “Витоша” по-лесно да влизат и излизат от квартала; добре осветлен и удобен пешеходно-велосипеден маршрут, свързващ кв. „ Витоша “ с метростанция „ Витоша “, което да понижи и нуждата от непрекъснатото потребление на персонални коли, както и парк сред „ Кръстова вава “ и кв. „ Витоша “. „ Ще го превърнем в един от най-хубавите нови паркове в Европа! “ – написа в предизборната стратегия на Константин Павлов.

Докато четем всичко това не би трябвало да забравяме, че новия кмет на регион „ Лозенец “ е приключил Философския факултет и това сякаш много му е помогнало в артикулирането на предизборните обещания. Реалността, обаче, се оказва напълно друга от обещаната!

Какво се случва с обещанията на Константин Павлов откакто стана кмет на регион „ Лозенец “?

„ Просто живеем в "дивия запад " и нищо не се случва “ – възмущават се жителите на кв. „ Витоша “ в особено основана за това група – „ Една крушка не е завита, една улица не е измита, една дупка не е запълнена, един тротоар не е стартират, всеки си стопира където си желае, камиони цапат и разрушават улиците. Преди една седмица някой си разкопа на ул. „ Могилата “ (детската градина) - ще си седи с месеци по този начин. “

„ Лоши тротоари по дребните улички, изключително в частта под ул. „ Св. Наум “. Най-редовно не работят или единият, или и двата асансьора в подлеза на хотел Хемус. Централен софийски квартал! “ – жалва се различен гражданин на квартала.

А това е положението на тротоарите по ул. Лозенска планина, което жителите разясняват по този начин: „ Сигнала е от предходната година. Г-н Павлов, апелирам за дейности от ваша страна, до колкото е допустимо разрушена се за справяне с казуса с чистотата! Инфраструктурата е ясно че е нещо за което сте още по безсилни! “


ул. Лозенска планина

И всичко това - в квартала, за който „ Да, България “ твърдяха в предизборната акция, че ще бъде „ чист и зелен, удобен и сигурен за живеене, който да наподобява чудесно и на фотография “!

Реалността, съгласно жителите на „ Лозенец “ обаче, се оказва напълно друга и в тях към този момент се прокрадва подозрението, че за следващ път гласът им е бил употребен единствено и само за политически цели.

Друг огромен проблем за региона към момента е мръсният въздух. Въпреки че тематиката към този момент не е водеща в новинарските заглавия, за кв. „ Лозенец “ към момента е наболял проблем без изгледи за решение:


Снимка на мощно нечист въздушен филтър, оповестена от жител на кв. Лозенец в групата „ Квартал “ВИТОША”, регион “Лозенец ", Столична Община, гр. София “


Публикации на жители във фейсбук групата „ Квартал “ВИТОША”, регион “Лозенец ", Столична Община, гр. София “

Всички са наясно, че нещата не могат да се трансформират с магическа пръчка и за някои от обещанията се изисква време, само че търпението на хората е към този момент на привършване, защото те не виждат районния кмет да прави нещо даже за дребните проблеми в региона:

„ Повечето в тази група бяхме доста доброжелателно и оптимистично настроени към новия кмет, само че за жалост към този момент не е налице предстоящият резултат. Ясно е, че за огромните промени би трябвало време, само че най-малко да виждахме дребните. “ – възмущават се досегашните поддръжници на Константин Павлов – Комитата.

Както и: „ Той беше деен, когато трябваше да го избираме в този момент не е нужно...! “, „ Като виждам кмета е ангажиран с партийни каузи, надяваме се да не е по този начин до края на мандата “.

За следващ път имаме гръмки политически обещания, доста популизъм и извоювани избори, а свършената работа по-късно – никаква!

Следизборните извинения

По остаряла българска традиция, предизборните обещания нямат нищо общо със следизборната реалност. Оправданията на районните кметове си наподобяват като създадени под индиго:

„ Нищо не можем да свършим без бюджет, а той се дефинира от Столичния общински съвет “, „ За страдание, заради прекомерно огромната концентрация на столицата, всичко се разисква вкупом... “, „ Всичко лишава време… “, „ Зависими сме от решенията на Общинския съвет… “ и така нататък

Питаме се какъв брой ли още самообладание ще проявят жителите на регион „ Лозенец “, чието всекидневие не се е трансформирало към по-добро след избирането на Константин Павлов – Комитата за кмет? Както и дали жителите на „ Лозенец “ и кмета не се разминават в визиите си за това какво би трябвало да работи кмета?

Особено като имаме поради какво вълнува Константин Павлов – Комитата тези дни, до момента в който жителите на поверените му квартали се борят с изчезналите тротоари, изчезналото осветяване, мръсния въздух и всички останали неволи:


Публикация от персоналния профил на Константин Павлов – кмет на регион „ Лозенец “
Всъщност има нещо, което Константин Павлов съумя да свърши за всичкото това време – да разбере от Столична община и ДНСК, че градежът на „ Златен век “ е изцяло легален.

Това лимитира съвсем до най-малко вариантите му да генерира изкуствено напрежение в квартала, зад което да скрие неспособността си да отговори на упованията на жителите!

Поне до момента в който с „ Да, България “ и ИК „ Лозенец “ не изфабрикуват идващия „ публичен “ проблем, който да се опитат да вменят на хората от квартала и да го употребяват за заслон на безсилието си да се оправят с същински значимите проблеми на регион „ Лозенец “!

Остава да разберем единствено докога гласоподавателите ще търпят този спектакъл?

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР