Минаха 17 години, откакто Рафаел Надал превзе клея и спечели

...
Минаха 17 години, откакто Рафаел Надал превзе клея и спечели
Коментари Харесай

Сълзите на една легенда


Минаха 17 години, откогато Рафаел Надал завладя клея и завоюва първия си шампионат от Големия шлем. Днес Матадора се класира за следващия си край и ще има късмет да се трансформира в тенисиста с най-вече „мейджър“ трофеи.

Нито успеха на полуфиналите на Australian Open над Беретини, нито присъединяване на шампионата бяха обезпечени за Рафа. През август 2021 той се отдръпна от Тура, а през септември бе сниман на патерици след интервенция на крайници.

„Костта ми е разцепена, няма лекуване,“ сподели по-рано през седмицата Надал. Въпреки болката обаче любовта към тениса го резервира на корта.

Само пет месеца след хирургическата намеса 35-годишният испанец още веднъж е на върха – непобеден за сезона, с купа за начало на годината и на една победа от трофея в Мелбърн. Ако го завоюва, освен ще изпревари Федерер и Джокович, само че и ще настигне сърбина в друго феноменално достижение – ще има по две отличие от всеки от шампионатите от Големия шлем.

Битката със международния №7 изглеждаше като огромно предизвикателство, защото Беретини показваше приказен тенис през седмицата. Именно по тази причина Матадора не съумя да овладее страстите си и си разреши няколко сълзи от благополучие след триумфа.

Вижте фрагменти от прочувствения миг на Рафа в нашата изложба.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР