Мина време, много време. Години, в които Левски се луташе

...
Мина време, много време. Години, в които Левски се луташе
Коментари Харесай

Недовършената синя приказка на Станимир Стоилов в Левски

Мина време, доста време. Години, в които Левски се луташе всред провалени сезони, краткотрайни проблясъци и тежко обезсърчение...

Там, където вярата напълно свършваше, за доста от почитателите проблясваше един въпрос - " Ами, в случай че Станимир Стоилов беше тук? ".

Авторът на " синята приказка ", постигнал последните огромни триумфи, е канен от всяко ново управление. По една или друга причина, Мъри постоянно е отказвал. Сега индикациите са, че по този начин обичаният от почитателите треньор, най-сетне ще се завърне на " Герена ".
 Завръщането на Станимир Стоилов в Левски е съществена цел пред Диксън
Завръщането на Станимир Стоилов в Левски е съществена цел пред Диксън

Мъри към този момент организира две срещи с англичанина

През годините някогашният народен селекционер дaде да се разбере, че има незавършена работа в Левски. Преди време, той открои седем значими съставния елемент, с цел да се случи " синята приказка ". Именно това е била и тактиката, която тимът е следвал, с цел да влезе в групите на Шампионска лига и да стигне ¼ край в тогавашната Купа на УЕФА.

На първо място той уточни значимостта на проекта и задачата и изясни: " В едно изречение, проектът бе Левски да израсне толкоз доста спортно-технически, че да мери сили с най-хубавите клубове в Европа. И даже със загубите от тях да върви напред и да се развива. Това, което се реализира тогава е цялостната конвертируемост на нашия артикул по отношение на действителните европейски критерии ".
 Снимка 287289
Следва убеденост на спортно-техническото управление. " Отличните резултати на терена бяха реализирани с цената на извънредно упоритата работа на спортно-техническия щаб. Денонощна работа, тъй като тя не приключваше с края на тренировката. Мозъчният концерн работеше на цялостни обороти, както в този момент се споделя 24/7 ", се връща към този миг Мъри.
 Снимка 278197
На трето място бе селекцията, формирана от качествени чужденци, към които се подхождало с изключителна точност.

Връзката с почитателите бе различен значим съставен елемент, откроен от Стоилов. Той си напомня момента, в който цялата аудитория на Челси в Лондон станала на крайници, с цел да приветства българските посетители, от което го побили тръпки. Именно в този момент и почитателите бяха в основата " сините " да не престават да съществуват посредством техните дарения.
 Снимка 278195
Петият значим акцент е мобилизацията във значимите моменти. " Синята приказка " станала факт, тъй като Левски съумял да се надскочи в най-решителните моменти.

Следва безкомпромисността. " Дори един компромис и неспазване на заложените правила може да преобърне цялата кола, както е в поговорката с дребните камъчета. Нито един път не си позволихме да излезем от вярната посока ", проучва Мъри.
 Станимир Стоилов извежда Левски за първа подготовка?
Станимир Стоилов извежда Левски за първа подготовка?

Все още не е ясно по кое време ще е тя

Последната седма точка е считана за неизпълнена от Стоилов, а тя гласи: " Постоянната мисъл за бъдещето. Да, проектът бе Левски да влиза непрестанно в групи на Шампионска лига. Да поддържа респектиращ клубен коефициент, който при положителни условия даже да го класира непосредствено в групова фаза. Да си построи личен стадион по всички европейски критерии.
 Станимир Стоилов към този момент мисли за селекцията в Левски
Станимир Стоилов към този момент мисли за селекцията в Левски

Очаква се Мъри да се завърне на " Герена " след 13-годишна пауза

Да стане безспорен хегемон в българския клубен футбол. Националният тим да бъде доминиран от футболистите на Левски. Момчетата със сини фланелки да са непрекъсната големина освен в България, само че и по европейските игрища. Това, последното седмо изискване бе най-важното в " синята приказка ". Всеки да реши самичък за себе си за какво не се реализира. Но е доста тъпо, че не стана. Не поради друго, а тъй като го заслужават най-великите почитатели в света - сините ", с мъка споделя треньорът.
 Снимка 278196
Именно тази точка може да бъде считана за една от аргументите Станимир Стоилов да се върне в Левски. Обещаното ярко бъдеще от Наско Сираков на Могилката, дава всички причини Мъри още веднъж да води " сините " и още веднъж да проработи сполучливият тандем сред двамата.Тук, обаче значимото конкретизиране е - в случай че се случи договорката и, в случай че тя бъде задоволителна сполучлива, с цел да разреши финансова непоклатимост на тима. Без нужните средства, е изключено развиването на каквито и да е проекти и тактики за бъдещето. Тогава задачите ще бъдат други и ориентирани към оцеляването на тима и мъчно можем да си представим треньор с визитката на Мъри, да бъде част от такава обстановка.
 Станимир Стоилов: Във футбола всичко е съществено, единствено когато има контракт
Мъри Стоилов: Във футбола всичко е съществено, единствено когато има контракт

" Честно казано, жалост ми е за казахстанския футбол "

Преди време, Стоилов показа, че е сигурен, че над Левски тегне черна поличба и поради нея " сините " към този момент толкоз години нямат трофей.

Сега очакванията на " синя " България са, че точно Станимир Стоилов ще бъде индивидът, които ще скапе тази поличба и ще стартира нова глава от приказката. Преди това обаче чакаме вести от " Герена "...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР