Мими Христова ликува с титла на финалния турнир от световните

...
Мими Христова ликува с титла на финалния турнир от световните
Коментари Харесай

Мими Христова ликува с титла на плажна борба в Румъния

Мими Христова ликува с купа на финалния шампионат от международните серии по плажна битка в Констанца (Румъния). Надпреварата бе отлична инспекция преди международното състезание в зала, което започва след седмица в Белград.

За Мими това е втора купа този сезон, след тази в Мадрид на закрито през месец юли. Тя се върна към интернационалните съревнование след едногодишна пауза, в която лекува контузия.

А на шампионата в Констанца в българския край при 70-килограмовите Христова победи съотборничката си София Георгиева с туш за 9 секунди.

Преди това и двете записаха по 5 победи. Христова не даде точка на противничките си, като в първите две срещи съкруши представителките на домакините Есмералда Катарджиу (3:0) и Паола Ротару (3:0), по-късно тушира туркинята Фатидже Текин, а на полуфинала се оправи и с  търкинята Агаро Папавасилиу с 3:0.

София Георгиева, бронзова медалистка от европейските олимпийски игри през 2019-а, също бе безапелационна, като даде единствено една точка на съперничките. На старта се оправи с индийката Соника Хоода с 2:1, по-късно преодоля французойката Каролине Барбит – 3:0, след това тушира  за 9 секунди украинката Юлия Малик. Последваха победи над Адина Ирима (Румъния) с 3:0, а на полуфинала се наложи с 3:0 над французойката Виктория Фелхо.

В категория до 50 кг Миглена Селишка, сребърна медалистка от първите международни плажни игри в Катар през 2019-а, не съумя да стигне до оценките след три победи и загуба от бъдещата шампионка Стефани Прицепути (Румъния) с 1:3.

При мъжете Георги Иванов се окичи с бронз. В дребния край в тежка категория над 90 кг бронзовият медалист от 2022 до 20 година в зала се наложи над Василе Карас (Румъния) с 3:1, който победи и в групите (3:0). А по пътя до подиума младият национал реализира още две победи, в това число и над опитния Рарес Кинтоан (Румъния), участник на олимпийските игри Пекин 2008 и Лондон 2012.

Останалите ни представители не съумяха да стигнат до оценките – Борислав Колев (70), Димитър Ангелов (80) и Илия Христов (90 кг).

За призовите места спориха 121 състезатели от 19 страни. А посетител на конкуренцията бе президентът на международната федерация Ненад Лалович (Сърбия).

Ден по-рано Калоян Атанасов се окичи с бронз в категория до 70 кг на международното състезание за юноши до 17 година, което също бе в Констанца.

Плажната битка ще бъде измежду демонстративните спортове на Олимпийските игри Париж 2024.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР