Милош Теодосич е най-възрастният новобранец в НБА този сезон и

...
Милош Теодосич е най-възрастният новобранец в НБА този сезон и
Коментари Харесай

Милош обича да подава и не му пука

Милош Теодосич е най-възрастният новобранец в НБА този сезон и предстоящо не получава типичното “новобранско” отношение от съотборниците си. Обикновено новаците се трансформират в момчета за всичко на ветераните в тима, като това се показва в постоянно носене на кафе, мъкнене на куфарите по време на гостуванията, превръщането в обект на просташки смешки от страна на старите кучета, и още, и още…

Сръбският вълшебник трябваше да стане на 30 години, с цел да се реши на американската случка, нарезена НБА. Теодосич ще навърши 31 през март, a в 25 мача досега поситга приблизително по 9.3 точки, 5.3 асистенции, 3.2 битки и 0.5 отнети топки. Макар сезонът му да е раздробен от разнообразни здравословни проблеми, които го принудиха да пропусне повече от половината мачове на своя отбор, Тео на драго сърце приказва за New York Times, разбивайки един от митовете за себе си.

“Прекалено е тежко. А и не мога да хапвам незабавно, откакто се събудя. Но по-късно мога да го върша по 10 пъти дневно, само че по малко”, сподели Теодосич по набралата международна известност тематика за това какво закусва.

Excuse me? pic.twitter.com/t6F1h24nXW
— Milos Teodosic (@MilosTeodosic4) February 2, 2018
През септември Сам Декър написа с учудване, че Теодосич си хапва чийзбургер в 9 сутринта, само че на по-късен стадий изтри известието си от обществената мрежа Twitter.

“Щях да скърбя, в случай че не бях пристигнал в НБА. Искам да се потвърдя, първо пред себе си. Да потвърдя, че мога да играя тук. Съжалявам само, че не завоювах Евролигата по-рано, с цел да дойда тук по-рано”, продължава Милош.

Milos Teodosic Is for Real, Even if That Cheeseburger Story May Not Be pic.twitter.com/fpSOlelzgz
— CH UMAR ALI (@chumarali) February 12, 2018
Съотборникът му Декър пък към този момент има напълно друга позиция за сръбската машина за асистенции. Крилото регистрира с почитание, че Теодосич “познава играта много по-добре от всички нас”.

Сръбският талант, който постоянно има тип на човек, събудил се преди 10 минути след тежка нощ, има своите почитатели и в треньорската колегия. Като те са добре познати и също не крият уважението си към него - Майк Кжижевски и Еторе Месина са изцяло задоволителни и почтени образци. Американският исполин, който до неотдавна бе отпред на националния тим на Съединени американски щати признава, че “обича Теодосич” и двамата са другари. Месина от своя страна го дефинира като “Пийт Маравич на европейския баскетбол”.

15p/3r/6a/1s | @MilosTeodosic4 has recorded 10+ points and 5+ assists in five of his last six games.

https://t.co/2h5i3tSolw
https://t.co/tirC8gNGOe#ItTakesEverything pic.twitter.com/DceVPnfsPT
— LA Clippers (@LAClippers) January 23, 2018
“На Милош просто не му пука. От този вид хора е. Не се въздейства от това какво мислят другите за него. Излиза на терена и си прави работата. Прилича на член на Бийтълс, с брадата и косата”, разяснява обичания си съотборник Сам Декър. Теодосич прибавя, че обича да гледа футбол и е почитател на Милан и Ливърпул. От историческа позиция се прехласва по качествата на сънародника си Деян Бодирога, който по този начин и не игра в НБА и за край споделя за какво избира да подаде, а не да вкара.

“Защото правиш двама души щастливи”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР