Милош Раонич се класира за втория кръг на тенис турнира

...
Милош Раонич се класира за втория кръг на тенис турнира
Коментари Харесай

Милош Раонич бие в Щутгарт

Милош Раонич се класира за втория кръг на тенис шампионата на трева в Щутгарт, откакто надигра в трагичен дуел Алексей Попирин в три сета – в обособените елементи 7:6 (8), 4:6, 7:6 (4) за над два часа игра.

В първата част и двамата преобладаваха на личен сервис, като закономерно се доближи до дълъг гейм. В него австралийския квалификант имаше два сетбола, само че загуби четири поредни точки, а с това и откриващия сет.

Във втория по-непретенциозния от двамата осъществя първия пробив в срещата в петия гейм, който се оказа задоволителен за вкарване на мача в трети финален сет. В него двамата си размениха по един пробив и още веднъж трябваше да решат разногласието в тайбрек. Този път Раонич стигна до мачбола и не сбърка още при първия си късмет. Във втори кръг финалистът от предходната година ще се изправи против Жо-Вилфред Цонга.

В различен завладяващ дуел от първи кръг Ян-Ленард Щруф надигра Денис Шаповалов в два сета – в обособените елементи 7:5, 6:4.

И в двете елементи представителят на домакините направи по един пробив в подаването на канадеца, като в първия сет това стана в 11-тия гейм, до момента в който във втория той стигна до брейк още на старта и не изпусна самодейността до края. Щруф ще играе за място на четвъртфиналите против сърбина Миомир Кецманович.

За втори кръг се класираха още Мартон Фучович, Феликс Оже-Алиасим и Дъстин Браун. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР