Милош Раонич продължава с отличното си представяне на първия за

...
Милош Раонич продължава с отличното си представяне на първия за
Коментари Харесай

Раонич спечели битката на гигантите в Мелбърн

Милош Раонич продължава с отличното си показване на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian open. Канадецът стана първият четвъртфиналист при мъжете, откакто се оправи в три сета със съпротивата на Марин Чилич - 6:4, 6:3, 7:5. Това бе свообразен конфликт на колоси, защото двамата противници са едни от най-високите играчи в тура. Раонич е 1.96 см, а Чилич - 1.98 см.

Първият сет бе изцяло равносилен, като всеки от двамата играчи печелеше своето подаване в първите девет гейма. Решаващ обаче се оказа десетият гейм, в който Раонич най-сетне съумя да пробие в най-подходящия миг, с цел да измъкне сета с 6:4 в своя изгода.

Във втория сет Раонич взе самодейността много по-рано с пробив във втория гейм. След това канадецът много умерено доигра сета, като не даде никакъв късмет на Чилич даже за миг да си намерения, че има късмет да се върне в играта, като завоюва изрично своите подавания и се наложи с 6:3.

Въпреки всичко хърватинът не се съобщи и продължи да се бори със зъби и нокти и в третия сет. Той задържа интригата до 5:5, само че тогава позволи пробив, а по-късно на свое подаване Раонич довърши противника за крайното 7:5 в своя изгода, с което затвори и мача.

Magnificent Milos! | @milosraonic

Another blistering display from the former World No. 3 as Raonic backs up his win over Tsitsipas with a 6-4 6-3 7-5 win over Marin Cilic | #AusOpen

He'll face Djokovic/Schwartzman in the QFs. pic.twitter.com/iMOXjoTMaO
— Live Tennis (@livetennis) January 26, 2020
Раонич още веднъж разчиташе извънредно доста на бомбения си сервис, като осъществя впечатляващите 35 аса, до момента в който Чилич, който също се слави със мощен сервис, направи едвам 5 аса в днешния мач. Освен това Раонич вкара 73% от първите си сервиси и завоюва 80% от точките си при вкаран първи сервис.

С този триумф 29-годишният канадец си обезпечи място на 1/4-финала в Мелбърн, където чака спечелилия от двойката Новак Джокович - Диего Шварцман. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР