Милош Раонич (Кан) ще бъде съперникът на №4 в схемата

...
Милош Раонич (Кан) ще бъде съперникът на №4 в схемата
Коментари Харесай

19 аса изстреляха Раонич на 1/4-финал срещу Димитров

Милош Раонич (Кан) ще бъде противникът на №4 в схемата Григор Димитров на 1/4-финалите от тенис шампионата на корав корт в зала в Антвепрен (Бел, €394 800). Поставеният под №5 северноамериканец с балкански корени преодоля II кръг с сложен триумф над Камерън Нори (Вбр) - 7:5, 7:6 (4) за 1:48 ч.

В целия дуел имаше един-единствен пробив - в подаването на британеца, и с него беше решен изходът на първия сет. Роденият в Подгорица Раонич пък не даде нито един брейкбол на съперника си, като завоюва 53 от 63 разигравания на личен сервис. Основното оръжие на канадеца както нормално беше точно подаването му, като този път той заби 19 аса и към този момент има 36 директни точки от сервис в два изиграни мача от началото на шампионата.

Третата му среща в зала " Лото Арена " ще бъде на следващия ден против Димитров, като това ще бъде общо седми дуел в съперничеството сред двамата. 29-годишният българин има задатък от 4-2 победи, само че една от тях е служебна поради отдръпване на канадеца с травма в Пекин през 2016 година, а друга е на равнище " Фючърс " през 2009 година Последният им формален мач беше на клей - на " Мастърс " в Мадрид (Исп) през 2018 година, когато Раонич се наложи в три сета - 7:5, 3:6, 6:3.

Победителят от утрешния им мач ще се класира за 1/2-финалите в Антверпен, където най-вероятно ще срещне лидера в схемата Давид Гофен (Бел). Звездата на домакините обаче първо би трябвало да се оправи с квалификанта Маркос Гирон (САЩ) във II кръг довечера и с чакащия го на 1/4-финал Алекс де Минор (Авл) на следващия ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР