Millennium Management се превърна в най-големия инвеститор в Биткойн ETF,

...
Millennium Management се превърна в най-големия инвеститор в Биткойн ETF,
Коментари Харесай

Финансов гигант разкри най-голямата инвестиция в историята на Биткойн ETF

Millennium Management се трансформира в най-големия вложител в Биткойн ETF, като си обезпечи позиции в iShares BTC Trust (IBIT) и Fidelity Wise Origin BTC Fund (FBTC).

Последн данни разкриват, че вложенията на Millennium Management в тези фондове възлизат на близо $2 милиарда, което съставлява към 3% от общите активи на фонда, оценени на към $64 милиарда.

Според последното заявление до SEC, Millennium Management е разпределила обилни запаси в няколко огромни Биткойн ETF-а. Най-мащабната инвестиция на компанията в границите на този бранш е $844,181,820 в iShares BТC Trust на BlackRock. Тя е следвана компактно от инвестиция в размер на $806,640,303 във ETF-а на Fidelity.

Допълнителни вложения включват $202,029,915 в Grayscale BTC Trust (GBTC) и по-малки, само че значими вложения в ARK 21Shares BTC ETF и Bitwise BTC ETF, възлизащи надлежно на $45,001,320 и $44,737,805.

Тези диверсифицирани вложения освен понижават риска, само че и отразяват позитивния взор на Millennium върху Биткойн като жизнерадостен клас актив.

Увеличеният дял на компанията в ETF за криптовалути показва мощна религия в консолидираното на цифровите валути в по-широкия финансов пейзаж.

Нарастването на институционалния интерес към Биткойн ETF се акцентира от последните вложения на разнообразни финансови институции. Според данни Boothbay Fund Management е вложила $377 милиона в разнообразни Биткойн ETF-и. По сходен метод Инвестиционният ръб на щата Уисконсин оповести инвестиция от близо $162 милиона както в IBIT на BlackRock, по този начин и в GBTC.

Други финансови институции като Hightower Advisors, SouthState Bank и огромни играчи като JPMorgan Chase също навлизат в Биткойн ETF пазара, което е сигнал за необятно доверие в тези капиталови принадлежности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР