Millenium Estoril Open, осминафиналДоминик Тийм – Бен Шелтън 6-2, 6-2Доминик

...
Millenium Estoril Open, осминафиналДоминик Тийм – Бен Шелтън 6-2, 6-2Доминик
Коментари Харесай

Тийм отстрани Шелтън за първия си четвъртфинал през 2023


Millenium Estoril Open, осминафинал

Доминик Тийм – Бен Шелтън 6-2, 6-2

Доминик Тийм се класира на първия си четвъртфинал от началото на годината откакто надви над Бен Шелтън на ATP 250 конкуренцията в Ещорил. Много по-големият опит на някогашния №3 се оказа решителен в борбата му с младия американец, за който това бе едвам втори ATP мач на клей и общо девети в професионалната му кариера, откакто през 2021 година записа седем ITF дуела в Съединени американски щати на тази настилка. Друг мотив за наслада за Тийм и неговите почитатели е това, че той записа следващи победи за пръв път от 7 месеца насам.

На четвъртфинала австриецът ще се изправи против Роберто Баутиста Агут или Куентен Алис.

Единственият ас в мача бе дело на Тийм, който също така направи доста по-малко двойни неточности (1-5). Шампионът от US Open 2020 завоюва 86% от точките си на първи сервис (19/22) и осъществя пет от деветте си благоприятни условия за пробив (56%), до момента в който Шелтън осъществя единствения брейкпойнт, до който доближи, само че това не бе задоволително.

Мачът стартира доста по-добре за Шелтън, който осъществя ранен пробив и поведе с 2-0. Впоследствие обаче Тийм последователно откри ритъма си и откри цялостен надзор върху протичащото се на корта. Австриецът изигра най-силния си сет от началото на сезона и записа три поредни брейка, приключвайки първата част при 6-2 в своя изгода.

Вторият сет стартира с гейм за Шелтън, само че двукратният финалист от Ролан Гарос продължи да играе с доста експанзия и самочувствие. Тийм демонстрираше бърза и разнообразна игра, за която неговият конкурент не намираше отговор, и това му разреши да натрупа удобен задатък от 5-1. Шелтън опита да отговори, само че Тийм резервира самодейността и победи с 6-2, 6-2 след едвам 61 минути на корта.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР