Милков запозна дипломата с икономическия профил на Русе и потенциала

...
Милков запозна дипломата с икономическия профил на Русе и потенциала
Коментари Харесай

Пенчо Милков похвали Русе пред южнокорейския посланик Ли Хо-шик

Милков срещна дипломата с икономическия профил на Русе и капацитета за вложения

Работна среща организираха кметът на Община РусеПенчо Милков и посланикът на Южна Корея Н. Пр. Ли Хо-шик. Милков срещна дипломата с икономическия профил на Русе и капацитета за вложения, както и със актуалното развиване на града и общината, оповестиха от там.

„ Русе е културно-историческа и даже духовна столица на Северна България, а също и целогодишна туристическа дестинация, която има своето славно минало, само че и своето бъдеще “, показа кметът и акцентира напъните на локалната администрация да насочи вниманието на страната към североизточния район. Посланик Хо-шик беше впечатлен от богатата история на Русе. Обсъдени бяха опциите районът да бъде рекламиран за привличане на повече южнокорейски туристи.

Области, в които Русе и Южна Корея имат действителна опция да разширят партньорството си, са културата, туризма и вложенията в IT-сектора, стана ясно по време на срещата. Бяха коментирани двете години на изолираност, които са попречили опциите за задълбочаване на двустранното съдействие. Сред повдигнатите тематики бяха тези за побратимяване на Русе с южнокорейски град и основаване на по-тесни стопански връзки на районно равнище.

ПосланикЛи Хо-шик благодари за поканата на кмета на Община Русе да посети знакови събития от културния и спортния календар на града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР