Милко Багдасаров е завършил математика в Пловдивския университет Паисий Хилендарски

...
Милко Багдасаров е завършил математика в Пловдивския университет Паисий Хилендарски
Коментари Харесай

Милко Багдасаров: Кърджали може да бъде най-доброто място за живеене в България

Милко Багдасаров е приключил математика в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски и информатика в СУ " Св. Климент Охридски ", има преквалификация по право - бизнес и държавна администрация в УНСС, както и магистърска степен по стопанска система, компетентност счетоводство и надзор от ВТУ.

В момента е шеф на СУ " П.Р.Славейков " в град Кърджали. Той е президент на волейболен клуб " Арда " и на баскетболен клуб " Орфей ", ръководител е на националната комисия по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол. В интервала 2013-2014 година е депутат на Българска социалистическа партия от Кърджали. Багдасаров е най-дългогодишният регионален ръководител на Българска социалистическа партия - заемал е поста 23 години.

" Изградената мрежа от професионални гимназии е напълно изгубила способността си да образова фрагменти в синхрон с развиването на локалния бизнес "

" Българска социалистическа партия търси смяната, чакам, че още хора ще преодолеят страха и ще гласоподават с мозъка и сърцето си "

- Г-н Багдасаров, може ли Българска социалистическа партия да преодолее превъзходството на Движение за права и свободи и да трансформира общината в " алена "?

- Доминацията на Движение за права и свободи и в община Кърджали, и в общините на територията на цялата област, е мъчно преодолима, най-много в сегашната обстановка, когато Движение за права и свободи и ГЕРБ открояващо си партнират, изключително когато става въпрос за милиарди левове - като 16 милиарда заем и 3 милиарда за Ф-16. Те интензивно търсят опълчване по места, употребявайки изразителност, която хората подсъзнателно усещат, че е подправена. Да не приказваме за страха, който всяват посредством локалните и държавните институции... Затова Българска социалистическа партия търси смяната, която желаят освен членовете и симпатизантите на партията, а и доста наши съграждани, симпатизиращи и членуващи в други партии, даже в Движение за права и свободи и ГЕРБ.

- За трети път се впускате в кметската конкуренция, с какво този избор е по-различен от предходните?

- Да за трети път, само че с голямо разстояние във времето. Първият път беше преди 20 години, вторият - преди 8 години. Няма по какъв начин да не отбележа, че и при двете ми явявания завоювах доста от гласовете на моите съграждани от град Кърджали. Това доверие, което продължава да пораства, ми даде сили за следващото трето присъединяване в съревнованието, като този път обаче чакам, че още хора ще преодолеят страха и ще гласоподават с мозъка и сърцето си.

- Кърджали е характерен град, в него съжителстват доста етноси и култури. Как може да се подсигурява продължаването на толерантността, нормално преди избори има хора, които се заиграват с етническата карта?

- Всичко това може да се подсигурява и Кърджали в действителност да бъде мултикултурната столица на България, в случай че се осмисли още по време на акцията, че поръчител за триумфа на едно локално самоуправление е точно общинското единение и взаимност, и че положителното ръководство изключва другите форми на етническо или религиозно опълчване.

- Демографската рецесия се е трансформирала в общ народен проблем, по какъв метод тя може да бъде преборена най-малко на локално равнище?

- Не на вятъра главен приоритет на мен, като претендент за кмет и претендентите за общински съветници, е връщането на младите и съумели хора в Кърджали. А това е обвързвано с използване на разнообразни ограничения. Наред със обществените такива, като безвъзмездни детски градини и ясли, общински жилища за млади фамилии, е належащо да се вкарат и облекчения от друг темперамент при започване на нов бизнес от младежи, насърчаване на високотехнологични производства с добре платени работни места и други. Важен миг е и залагането на конкурсното начало както за общинската администрация, по този начин и за всяка служба, обвързвана с общината.

Досегашната процедура - конкуренцията във всички общински и държавни структури да се назначават партийни фрагменти, без да се държи сметка за професионализма им, посредством основаване на по този начин наречените шарени екипи, би трябвало напълно да изчезне. В подобен вид " пъстър екип " с хора от разнообразни етноси или религии е непрофесионален екип с всички произлизащи от това негативи.

- Образованието е тематика, за която всички приказват, само че като че ли проблемите в бранша от ден на ден се усилват. Какъв е пътят за превъзмогването им?

- Образованието е огромната ми болежка, тъй като това е моята сфера. Създадохме с моите сътрудници едно прелестно учебно заведение, което може да бъде модел за учебно заведение на бъдещето, с прелестна база, стимулирани и усмихнати възпитаници и учители и доста, доста триумфи. Но Кърджали и в общината, и в региона, има голям проблем с българския език. Езикът, на който учим историята, математиката, физиката, химията, биологията и всички останали предмети, с цел да изградим конкурентно, знаещо и можещо потомство. Тук е ролята на локалното самоуправление да сътвори подобаваща езикова среда за развиване, както и условия, които да допускат решаването на този проблем.

Немалък е казусът и с професионалното обучение. Изградената мрежа от професионални гимназии е напълно изгубила способността си да образова фрагменти в синхрон с развиването на локалния бизнес. Тук синхронът локални - държавни институции, е наложителен.

- Какви са предпочитаните проблеми на Кърджали и решенията, които оферирате вие и общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България "?

- Единствено Българска социалистическа партия в Кърджали има стратегия за ръководство, която включва 12 съществени целта с съответни действия, направена въз основата на изчерпателен финансов разбор на общината и отговорностите пред нея. Естествено водещи са благоустройството и хигиенизирането на общината, връщането на младежите, обезпечаването на реда и спокойствието, нова транспортна скица със наложително създаване на нов обходен път, нова инфраструктура и рехабилитация на инфраструктурата на до момента съществуващата индустриална зона, обучение, опазване на здравето, спорт и туризъм, както и стратегии за децата и възрастните хора на Кърджали. Всичко това с ясната цел през 2023 година Кърджали да бъде най-хубавото място за живеене в България.

- Как очаквате да премине предизборната акция и какво ще последва след 27 октомври?

- Очаквам релативно спокойна акция, въпреки и с голям финансов запас от ръководещите на локално и държавно равнище, само че с отмалялост при жителите на общината от техните обещания.

Очаквам сериозна поддръжка на 27 октомври за " Българска социалистическа партия за България ", а персонално за мен като претендент за кмет - трепетни дни след изборния 27 октомври в подготовка за балотаж.

*Източник: https://duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР