Милка Христова: Решението на проблема с трафика ще дойде, когато

...
Милка Христова: Решението на проблема с трафика ще дойде, когато
Коментари Харесай

Милка Христова: Решението на проблема с трафика ще дойде, когато в Столична община видят реалните причини за него

Милка Христова: Решението на казуса с трафика ще пристигна, когато в Столична община видят действителните аргументи за него

Управляващите до момента в София не биха могли да кажат, че са на прав път в оправянето с проблемите в превоза, съобщи към този момент някогашният заместник-председател на СОС от Българска социалистическа партия и втора в листата на социалистите за общински съветници

Решението на казуса с трафика в София ще пристигна тогава, когато ръководещите в Столична община видят действителните аргументи за него. Това съобщи досегашният заместник-председател на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова, която е втора в листата на социалистите за общински съветници. Тя взе участие в избирателен спор по телевизия " Европа " в събота сутринта.

" Досега ръководещите в Столична община не разглеждаха сложно казуса във връзка с аргументите, заради които трафикът се усилва, разяснява тя. - Взимаха решения " на парче ", всеки проблем беше отстраняван самичък за себе си, а жителите се чудят за какво няма резултат. Каква е истината? Паразитният трафик, да вземем за пример, е подбуден от неналичието тук-там в детските градини и ясли. Това постанова родителите да транспортират децата си с коли от едно място на друго. Същото е и с учениците. Заради влошеното качество на образованието, предлагано в учебните заведения в кварталите, децата и родителите им избират тези в центъра. Това е единствено един от всичките образци ".

Милка Христова означи обстоятелството, че има закупени нови рейсове за градския превоз, както и работата по построяването на метрото. Според нея обаче, ръководещите до момента в Столична община не биха могли да кажат, че са на прав път в оправянето с проблемите в превоза в София. " Трафикът в града от употребяваните персонални коли се усилва, а не понижава. За какво премахване на казуса можем да приказваме въобще, сподели Милка Христова. - Градският превоз не е желан, тъй като нито е по-удобен, нито е по-евтин, нито е по-достъпен все още. Хората чакат доста време по спирките, линиите и връзките не са комфортни, към момента липсва довеждащ превоз до метростанциите, няма навеси, които да подслонят жителите при неприятно време, цената на единичния билет е прекомерно висока ".

Според Милка Христова, една от най-важните стъпки за разрешаването на проблемите в транспрота е приемане на нов проект за организация на придвижването в София. Освен това е неотложно довършването на секторите от Околовръстния път и вътрешните кръгове - бул. " Тодор Каблешков ", пробивите на бул. " Пенчо Славейков " и " Данаил Николаев ", връзката сред ж.к. " Люлин " и " Овча купел ".

" Проблемът с паркирането в София също е доста огромен - колите са върху уличните платна, тротоарите и зелените площи. Липсват тактика и поредни дейности за трайното му решение. Използването на дейни ленти на улиците в допълнение понижава пропускателната им дарба и усилва тапите и проблемите с трафика, разяснява Милка Христова. - Паркирането не трябва да бъде единствено източник на пари. То е главно облекчаване на публичната нужда. Приходите на Центъра за градска подвижност от " синя " и " зелена " зона са към 30 милиона лв., които не ги употребяват за създаване на паркинги. А алтернативата на " синята " зона е да приберем колите в подземни и надземни паркинги. Това даже е записано в генералния проект за организация на придвижването. Решението, което ние, от Българска социалистическа партия, предлагаме в този случай е ЦГМ ЕАД да бъде преобразувано. Да бъде отделено общинско дружество " Паркинги и гаражи ", което да провежда активността по паркирането в София. А приходите да бъдат употребявани за създаване на нови паркинги и за ремонт на тротоарите ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР