Милиони сърца и надежди се разбиха на 19 май 2018

...
Милиони сърца и надежди се разбиха на 19 май 2018
Коментари Харесай

Изборът на Меган Маркъл: Революция в кралското семейство

Милиони сърца и очаквания се разрушиха на 19 май 2018 година, когато Принц Хари, по-малкият наследник на Принцеса Даяна и Принц Чарлз, се ожени за американската хубавица Меган Маркъл.

Още откогато са се родили, Хари и брат му Уилям са оповестени за най-желаните ергени в Европа, да не кажем и в целия свят.

Затова на всички им беше доста забавно кои тъкмо ще са двете късметлийки, които ще завладяват сърцата им. И до момента в който избраничката на Уилям, Кейт Мидълтън, е съвършеният избор за принцеса, съгласно стандартите на Короната, Меган е тъкмо противоположното.

Когато Хари разгласи годежа си, доста хора бяха учудени от избора му и даже го нарекоха революционен. Причините за това са три – Меган е чужденка, чернокожа и разведена.

И до момента в който тези три фактора са в действителност обилни, не бихме ги нарекли революционни. Да, Меган е американка, само че при сключването на брака си с Хари тя става английски гражданин. Засега не е ясно дали новата херцогиня е избрала да резервира американското си поданство. Не единствено това, ами с цел да може да се омъжи за Хари, тя трансформира и религията си и към този момент е член на Англиканската черква.

Вторият значим фактор – нейната раса. Британското кралско семейство от епохи са извънредно аристократи и поради това принцеса с малко по-различен цвят на кожата е нещо извънредно. Да, само че дано не забравяме, че времената се трансформират и толерантността сред расите нараства. Така и кралското семейство се модернизира, само че въпреки всичко не прави извънредно радикални промени.

Фактът, че Меган е разведена, е може би най-значителен от всички, взимайки поради скорошната история на кралското семейство. Чичото на Кралица Елизабет абдикира от трона, с цел да бъде със своята обичана, разведената Уалис Симпсън. Това се случва през 1936 година. По-късно кралица Елизабет е принудена да забрани на сестра си, принцеса Маргарет, да се омъжи за нейния обичан Питър Таунсенд, още веднъж тъй като той е разведен и това е срещу разпоредбите на църквата и би било донесло позор на Короната. Сега обаче, кралицата позволява брака на Меган и Хари. Това е единствената причина, заради която бихме нарекли този брак революционен.

Да не забравяме обаче, че е малко евентуално, даже невероятно, Хари в миналото да стане крал. Той е шести поред след татко си, брат си и тримата племенника. Така че, макар че сега Хари и Меган са топновината в целия свят, техният брак не е толкоз важен за историята и бъдещето на английската монархия.

Взимайки това поради не е мъчно да разберем за какво кралицата дава своето единодушие – тя не е единствено кралица, само че и баба, която желае щастието на внука си. И да, изборът на Меган за брачна половинка на принц е нетрадиционен, само че някои биха споделили даже предстоящ от „ щурото дете “ на монархията, както постоянно е именуван принц Хари.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР