Милиони съмишленици събраха протестите срещу климатичните промени по света, които

...
Милиони съмишленици събраха протестите срещу климатичните промени по света, които
Коментари Харесай

Милиони съмишленици събраха протестите срещу климатичните промени по света

Милиони съидейници събраха митингите против климатичните промени по света, които се организираха през днешния ден, оповестиха международните осведомителни организации.

Акции се организираха в десетки градове в Австралия, Съединени американски щати, Индия, Германия, Румъния, Албания, Гърция, Унгария и доста други страни.

В България също се организира сходна проява. 
Основно се включиха възпитаници и студенти, само че и доста други поддръжници на екологията, които приканиха за незабавни ограничения в отбрана на околната среда.

Шествията бяха оповестени по-рано и се очакваше сходно присъединяване. Те бяха оповестени като най-големия митинг в историята за отбрана на околната среда.

Демонстрациите са проведени преди среща за климата в Организация на обединените нации през идната седмица, която е под егидата на генералния секретар Антониу Гутериш. На нея страните ще бъдат призовани да подхващат дейности за отбрана на околната среда. Много по-радикални ограничения са нужни по света, с цел да се предотврати повишаване на температурата над 1,5 или 2 градуса по Целзий, с цел да се избегне най-лошият сюжет.

Горещите талази, сушата и наводненията евентуално ще се усилят в бъдеще, в случай че не се одобряват незабавни дейности за прекъсване на климатичните промени, предизвестяват специалисти.

Наскоро оповестено изследване демонстрира, че броят на хората, изложени на огромни горещи талази, може да се усили от 330 милиона на година до 8 милиарда на година през 2050 година Броят на хората, които ще бъдат наранени от суша, ще се усили от 400 милиона на година до 1 милиард души на година, и броят на хората, наранени от наводнения, може да се нарасне от 15 милиона на година до 100 милиона души на година.

Проблемът е обвързван с увеличението на въглеродния диоксид в атмосферата на Земята. Нивото на въглеродния диоксид се усилва от Индустриалната гражданска война и в този момент е на най-високото равнище за последните 4 милиона години. Според учени човечеството навлиза в " непозната територия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР