Милиони китайци посрещат Лунната нова година. 18-годишен българин иска да

...
Милиони китайци посрещат Лунната нова година. 18-годишен българин иска да
Коментари Харесай

Защо българско момче избира да учи в Китай?

Милиони китайци посрещат Лунната нова година.
18-годишен българин желае да учи литература в Пекинския университет. 12-окласникът е разговарял със брачната половинка на премиера на Китай. Той е част от българския тим, който стана първи в Европа на съревнование по китайски език през 2018 година.

Станислав Макреев, възпитаник: Казвам се Станислав Макреев - Ми С ми е китайското име.
Решил да учи китайски език инцидентно. Впечатлил се от културното разнообразие на 56-те малцинства, които имат друг акцент.
Станислав Макреев: За да можеш да схванеш китайската просвета напълно, би трябвало да схванеш за всяко малцинство по настрана. Което е един необхватен океан от информация.
Станислав се гмурка в необятния океан. За малко съумява да попие познания, които му стигат да се яви на международно съревнование по китайски преди 2 години.

Станислав и съотборничката му стават първи в Европа и втори в света на надпреварата. Стигнали до успеха с доста труд.
Станислав Макреев: Все още мисля, че изобщо не знаем задоволително.
Знанията му стигат да опише на брачната половинка на китайския министър председател за българските мартеници. Тя посети столичното 18-то учебно заведение през лятото на 2018 година
Станислав Макреев: Но съм доста благополучен, тъй като на всеки китаец, на който кажа, че съм се срещнал със брачната половинка на китайския министър председател, нали той постоянно е като като че ли това е непостижимо.
Станислав желае да учи китайска литература в Пекинския университет, с цел да стане преподавател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР