Милиони жители на Токио получиха днес стряскащо предупреждение по телефона

...
Милиони жители на Токио получиха днес стряскащо предупреждение по телефона
Коментари Харесай

Жители на Токио получиха фалшива тревога за силно земетресение

Милиони поданици на Токио получиха през днешния ден стряскащо предизвестие по телефона за предстоящо мощно земетресение, което се оказа подправена информация, дължаща се на съвсем едновременното настъпване на две дребни трусове.

" Земетресение край Ибараки, подгответе се за мощни земетресения ", гласеше известието. Жителите на японската столица бяха съществено уплашени сутринта, когато мобилните им телефони позвъняха. След това откриха, че не се случва нищо.

Изненадан беше даже министър председателят Шиндзо Абе. Телевизионни записи демонстрираха по какъв начин ревизира телефона си в канцеларията. Тревогата била записана преди съвещание на кабинета.

Линиите на метрото и влаковете бяха краткотрайно спрени, както и асансьорите. Водещ на Японската радиотелевизионна корпорация насочи нормалното предизвестие към жителите да се пазят и да се държат надалеч от мебели, които може да паднат.

Всъщност Япония е била наранена съвсем по едно и също време от две трусове, с магнитуд 4,4 и 3,9, на 350 км едно от друго. Няма потърпевши хора или материални вреди, само че системата за предизвестия е реагирала, отчитайки ги като един, доста мощен трус, изяснява Японската метеорологична организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР