Милиони жители на Куинсланд, които изберат да не получат ваксина

...
Милиони жители на Куинсланд, които изберат да не получат ваксина
Коментари Харесай

Неваксинираните в Австралия с $1378 глоба при всяко нарушаване на правила

Милиони поданици на Куинсланд, които изберат да не получат ваксина против ковид, могат да бъдат изправени пред огромни санкции, в случай че бъдат хванати да нарушават строги нови правила, забраняващи им да участват тук-там, оповестява " Скай нюз ".

Незащитените поданици на Куинсланд ще бъдат осъдени с санкция от 1378 $, в случай че бъдат хванати да нарушават нови здравни заповеди за COVID-19.

Премиерът Анастасия Палашчук разгласи, че на неимунизираните хора е неразрешено да влизат в пространства като питейни заведения, клубове и заведения за хранене от 17 декември или когато щатът доближи 80% покритие с двойна доза.

Колебливостта във връзка с имунизацията и продължаващият напън от страна на бизнес групи и водачи принудиха държавното управление да направи този ход, който беше изненада за доста министри, които съгласно известията не бяха помолени да подпишат проекта в кабинета.

През идващите дни ще влязат в действие заповеди за публично опазване на здравето, които ще задължат милиони поданици, както и чиновници в хиляди предприятия.

Собствениците на компании са призовани да извикат полиция, в случай че се сблъскат с клиент извършител.

Палашчук разяснява, че нейното държавно управление е решило да предприеме този ход, с цел да отбрани Куинсланд и " да спре разпространяването на вируса ".

" Семействата желаят да знаят, че са в сигурност, когато са на открито на публични места ", сподели тя на конференция.

Единственото позволено изключение за неимунизираните ще бъде грижите в края на живота, раждане или незабавните случаи.

Незащитените поданици на Куинсланд към момента ще могат да влизат в съществени магазини, публичен превоз и да участват на женитба, в случай че има най-много 20 посетители.

Премиерът сподели, че коронавирусът ще навлезе в щата и ще болести " дребния % ", които са неимунизирани.

Междувременно тези, които са изцяло имунизирани, ще получат редица нови свободи от 17 декември или когато щатът доближи 80 % двойна доза.

Това ще обезпечи в допълнение облекчение за притежателите на компании, фамилиите, младежите и за милиони поданици на Куинсланд.

Тя сподели, че жителите заслужават да бъдат възнаградени за това, че запретват ръкави и могат да живеят естествен живот.

" Мисля, че хората желаят да могат да отидат на музикален фестивал или стадион, или кафене, или ресторант и да знаят, че хората към тях са изцяло имунизирани и е безвредно за фамилията им да вървят на тези места ", сподели министър председателят.

Свободи за имунизираните:

Събитията на всички държавни игрища на Куинсланд, в това число Suncorp, The Gabba, Queensland Country Bank и Metricon, ще бъдат единствено за изцяло имунизирани, в това число персонал;

Местата за гостолюбие, в това число пъбове, клубове, хотели, питейни заведения, заведения за хранене и кафенета, ще бъдат отворени единствено за имунизирани гости и персонал;

Места за развлечение, в това число музика онлайн и караоке питейни заведения, ще бъдат отворени единствено за имунизирани гости и персонал;

Музикалните фестивали, както на закрито, по този начин и навън, ще бъдат за имунизирани участници, реализатори и персонал;

Държавните галерии, музеи и библиотеки ще бъдат единствено за ваксинираните;

Няма ограничаване за сватбите, при изискване че всички присъстващи са изцяло ваксинирани;

Посетителите на грижи за възрастни хора, лечебни заведения, затвори и услуги за хора с увреждания ще би трябвало да бъдат имунизирани, с изключение на при грижи в края на живота, раждане или незабавни случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР