Милиони жени страдат от вагинални гъбични инфекции всяка година, които

...
Милиони жени страдат от вагинални гъбични инфекции всяка година, които
Коментари Харесай

Как да се отървете от вагиналната гъбична инфекция?

Милиони дами страдат от вагинални гъбични инфекции всяка година, които се появяват още веднъж тъкмо, когато мислите, че са изчезнали вечно. Всъщност, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), оценките демонстрират, че към 75% от всички дами ще имат вагинална гъбична зараза в даден миг от живота си, написа в публикация на уеб страницата https://draxe.com.

Докато типът дрожди, които предизвикват вагинални гъбични инфекции, както и признаците на кандида, могат да бъдат изцяло безвредни, в даден миг равнищата им постоянно са задоволително високи, с цел да нападат „ положителните бактерии “ на тялото и да причинят вагинална зараза или по-лошо.

Добрата вест е, че има няколко естествени стъпки, които можете да предприемете, с цел да се отървете вечно от вагиналната гъбична зараза.

Тя може да се лекува естествено с добавки, етерични масла, богата на хранителни субстанции диета и пробиотици.

Във всеки един миг милиони дрожди живеят вътре и на повърхността на тялото ни. Често срещаните типове дрожди виреят най-вече във влажни места, като устата, гърлото, носа, червата и подмишниците. Гъбичките също по този начин живеят във вътрешната обвивка на червата.

Къде се объркват нещата и по какъв начин се развива вагиналната гъбична зараза? Когато някой има мощна имунна система, която работи вярно, той е в положение да поддържа баланс сред всички разнообразни варианти микроби, което му разрешава да се бори с кандида по натурален метод и да остане здрав. „ Добрите бактерии “ са в положение да балансират „ неприятните бактерии “, само че този внимателен баланс може елементарно да се наруши, когато дрождите стартират бързо да порастват и да се развъждат.

Честите аргументи за вагинални гъбични инфекции включват: банкет на антибиотици (които унищожават някои от „ положителните бактерии ”), по време на бременност (поради високи равнища на женски полови хормони), когато има хормонален дисбаланс, потребление на хормонална терапия или банкет на противозачатъчни хапчета, след сексуален акт, при повредена имунна система – да вземем за пример, заради автоимунно или вирусно заболяване. Химиотерапията и лъчелечението при рак също могат да подтиснат имунната ви система, както и при хора, които имат неконтролиран диабет.

Мерки за попречване на вагиналната зараза:

1. Поддържайте кожата си чиста и суха, в това число и в гениталната област.

Дрождите могат да се развъждат до нездравословни равнища, единствено когато изискванията са подобаващи. Най-добрият метод да спрете разпространяването на гъбички е да поддържате кожата си чиста, суха и без ожулвания или рани.

След сексуален акт не забравяйте да измиете гениталната област. Възможно е да се разпространят гъбични инфекции по време на секс. Винаги практикувайте безвреден секс, като употребявате презервативи и се въздържайте изцяло от фамилиарност, в случай че вие или вашият сътрудник имате дейна зараза.

2. Носете чисти, необятни облекла.

Уверете се, че носите чисто долни дрехи и в идеалния случай изберете памучно долни дрехи или друга дишаща материя. Може също да носите по-широки облекла и да избягвате чорапогащи или бански костюми, в случай че сте предразположени към инфекции, защото всички те покачват топлината на тялото и задържат влагата. Когато носите бански костюм, пробвайте се да не стоите с него прекалено много часове, изключително в случай че е влажен или замърсен.

3. Изключете съществуването на алергии.

Понякога алергиите към презервативи/латекс, сапуни или други хигиенични артикули, като масла за баня, тампони, душове, могат да причинят алергии и инфекции. Химическите артикули са дразнещи за сензитивната генитална област и могат да повлияят негативно на салдото на бактериите във вагината. Ако неотдавна сте почнали да употребявате нови артикули и забележите инфекции, пробвайте да промените продуктите си и вместо това използвайте нещо по-естествено.

Също по този начин внимавайте с потреблението на артикули, които предизвикват вагинално раздразнение, като тези с химически оцветители, аромати и други нападателни съставки. Избягвайте тези евентуални аргументи за гъбична зараза, в случай че е допустимо. За благополучие, нормално има елементарно налични други възможности.

4. Помислете за други медицински или хормонални проблеми.

Някои предшестващи медицински положения могат да усилят податливостта ви към вагинални гъбични инфекции, защото те трансформират бактериалния и химичния баланс в тялото ви. Два образеца са хормоналният дисбаланс и диабет вид 2.

Вероятно сте наясно, че диабетът е положение, при което равнищата на кръвната захар играят значима роля, само че знаете ли, че тя също подхранва растежа на кандида? Ако имате диета с високо наличие на захар или не управлявате вярно кръвната си захар, вие давате на дрождите повече гориво за размножаване.

Що се отнася до хормоните, женският сексуален хормон прогестерон може да усили гъбичните инфекции във вагиналната област, тъй като повишава производството на гликоген, естествено нишесте, което елементарно се трансформира в захар. Дрождите могат да процъфтяват от тези молекули нишесте и защото дамите имат естествено по-високи равнища на прогестерон от мъжете, те са по-податливи на свръхрастеж на дрожди.

Мъжете също могат да развият гъбични инфекции. Но женските полови хормони ги вършат доста по-вероятни, изключително когато са доста нараснали през втората половина на менструалния цикъл, по време на менопаузата, когато дамата приема противозачатъчни или е бременна./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР