Милиони хора в Турция във вторник скърбяха за загубата на

...
Милиони хора в Турция във вторник скърбяха за загубата на
Коментари Харесай

Една година след опустошителното земетресение Турция скърби за многото си загинали

Милиони хора в Турция във вторник скърбяха за загубата на повече от 53 000 другари, близки и съседи при пагубното земетресение в страната преди година.

За да означи това, което назовава „ Бедствието на века “, държавното управление провежда поредност от събития за отбелязване на една година от бедствието в Южна Турция.

В Антакия, столицата на южната провинция на Хатай, ядосани тълпи се блъскаха с полицията, до момента в който чиновниците бяха водени на възпоменателните тържества. Кметът Лютфу Саваш беше посрещнат със викания, призоваващи го да подаде оставка, до момента в който министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа беше подиграван и освиркван, до момента в който изнасяше тирада.

Сред мъглата край река Оронтес хората скандираха „ Чува ли ме някой? “ — повтаряйки гласовете на затрупаните под руините преди година — и „ Няма да забравим, няма да извиним. “

След миг на безмълвие в 4:17 сутринта, с цел да отбележим часа на земетресението, карамфили бяха хвърлени в реката в символ н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР