Милиони хора страдат от главоболие, а някои постоянно. Младите хора

...
Милиони хора страдат от главоболие, а някои постоянно. Младите хора
Коментари Харесай

Как да се справим с главоболие, което продължава 2-3 дни

Милиони хора страдат от главоболие, а някои непрекъснато. Младите хора и децата също не са пощадени. В множеството случаи тези болки могат да бъдат предотвратени или да им бъде комплициран край. Една “цепеща се ” глава преди изпит или след няколко-часова работна среща не е извънредно събитие.

Който обаче страда по-често и без забележима причина, би трябвало да се съветва с доктор. Самолечението се предлага, единствено когато болките не не престават повече от 3 дни. Причини за главоболието могат да са разнообразни и те в друга степен да заплашват здравето. Познати са над 165 форми на недоволството, в множеството случаи диагнозата е релативно безобидно главоболие, дължащо се на напрежение, само че има и други, от време на време животозострашаващи болести с сходна симптоматика.

При главоболие, дължащо се на напрежение, болката стяга черепа като каска с по-малък размер. Болката може да изчезне чрез придвижване на чист въздух. Много лекари считат мускулните напрежения в раменете и врата като съществени аргументи за неприятните признаци. След 8 часа работа на компютър гръбната мускулатура елементарно се схваща. Не е належащо незабавно да се протяга ръка към таблетките. Елементарното оживление, а още по-добре разходка на чист въздух, може бързо да проясни главата.

Друго изпитано средство е разтриване на слепоочията с етерично масло от мента – маслото се нанася с леки потупвания при затворени очи и оптимално отпуснато тяло. Ефективно деяние може да има чаша кафе с парче лимон или таблетка мултивитамини.

Инфо: //www.bgfermer.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР