Милиони хора приемат аспирина като превенция срещу инфаркт и те

...
Милиони хора приемат аспирина като превенция срещу инфаркт и те
Коментари Харесай

Милиони трябва да спрат аспирина като превенция срещу инфаркт

Милиони хора одобряват аспирина като предварителна защита против инфаркт и те би трябвало да прекратят тази процедура, сочи ново американско изследване, представено от Асошиейтед прес.

Досега лекарите препоръчваха на пациентите, прекарали инфаркт, да взимат постоянно ниски дози аспирин, с цел да предотвратят втори сърдечен удар. Но в случай че хората не са прекарвали инфаркт, не им се предлага постоянния банкет на аспирин като предварителна защита против болестта. От него няма изгода, а аспиринът не е напълно безопасен.

Учени от Харвардския университет откриха, че е всеобщо публикувано взимането на този медикамент. Те пресметнаха техния прецизен брой в Съединени американски щати - 29 милиона. Тази група е на възраст над 40 години, като 6,6 милиона го вършат по свое убеждение, без лекарско наставление.

Харвардските учени от екипа на доктор Колин О'Брайън предлагат да се проведат съвещания с джипита дали да се прибягва постоянно до аспирина.

Около половината от хората на възраст над 70 години, които не са претърпели инфаркт, а това прави 10 милиона души, взимат аспирин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР