Милиони хора по света все още вярват, че никой никога

...
Милиони хора по света все още вярват, че никой никога
Коментари Харесай

50 години теории на конспирацията съпътстват кацането на Аполо 11 на Луната

Милиони хора по света към момента имат вяра, че никой в никакъв случай не е ходил на Луната и че фотосите, излъчени от НАСА през юли 1969 година, са снимани в холивудско студио.

Хиляди интернет уеб сайтове са отдадени на " доказване ", че кацането в никакъв случай не се е случило, или слагат под въпрос цялата задача на Аполо 11, осведоми Агенция Франс Прес.

Някои настояват, че НАСА не е разполагала по това време с софтуерното ноу-хау, с цел да извърши подобен полет, или че в случай че го е направила, това не е осъществено от човешки екипаж - който сигурно би бил изгорял от галактическите лъчи.

Други изричат опцията в задачата да са взели участие извънземни, което, несъмнено, е било държано в загадка, както и лунната цивилизация, която астронавтите са разкрили.

Но съвсем всички теории на конспирацията се концентрират върху хипотетичните аномалии в зърнестите фотоси и видеоклиповете, които НАСА изпраща назад на Земята.

Твърди се, че сенките в фрагментите са подозрителни, както и неналичието на звезди в небето в някои изображения - теории, които от дълго време са опровергани от учените.

Но теориите не престават да съществуват без значение от доказателствата от лунни орбитални станции, излъчени през 2009 година, които демонстрират изоставените модули на Аполо 11, 14, 15, 16 и 17, лежащи на повърхността на Луната.

Когато лунният модул на Аполо 11 се спуска върху Морето на спокойствието през 1969 година, по-малко от един от всеки 20 американци се съмнява в това, което вижда на телевизионните екрани.
Към края на века анкета на „ Галъп ” откри песимизъм единствено измежду шест % от популацията на Съединени американски щати.

За разлика от тях, повече от половината руснаци - остарелият зложелател от Студената война - към момента отхвърлят да повярват, че американците са стъпили на Луната първи.

Изненадващо съществено подозрение е необятно публикувано измежду някои от най-близките съдружници на Вашингтон. Проучване на „ TNS ” през 2009 година демонстрира, че една четвърт от британците не имат вяра, че кацането на Луната се е случило, а девет % от французите също не са уверени в това. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР