Милиони хора по света страдат от лимфедем и макар състоянието

...
Милиони хора по света страдат от лимфедем и макар състоянието
Коментари Харесай

Лимфедемът след лечение на рак вече е преодолим


Милиони хора по света страдат от лимфедем и въпреки положението постоянно да е наследствено или последица от физическа контузия, в най-голяма част от случаите лимфедем се развива като непряк резултат от лекуването на разнообразни видове рак . Лимфедем може да се развие и като признак на раково заболяване с метастази в лимфните съдове, само че по-често е разследване от измененията, настъпили в лимфната система по време на противотуморното лекуване .

Лимфедемът протича със сериозен оток на крайниците и нормално поразява единствено единия от тях. Най-често визира ръцете и се появява като резултат от лекуването на рак на гърдата.

При оперативно лекуване на рак на гърдата или при взимане на биопсия за следене на възможни метастази, постоянно се постанова унищожаване на лимфни възли, което затруднява оттичането на лимфата. Тя се задържа в засегнатите сектори и предизвика въпросния оток, а лъчелечението нормално в допълнение утежнява казуса.

Въпреки усъвършенстването на хирургичния метод, към 6% от дамите , оперирани против рак на гърдата, развиват лимфедем. Очаква се обаче тази отрицателна статистика скоро да се промени, а страданията на пострадалите да се облекчат.

Иновативният метод на лекарски екип от болница във Вашингтон, Съединени американски щати,

дава вяра на всички пациенти с лимфедем за по-успешното справяне със положението.

Свързани публикации.. Лимфедемът след рака на гърдата 0 У нас ще се извърши интервенция на постоперативен лимфедем 1 Рак на гърдата – стадии и диагностициране 1

Екипът съумява да присади здрави лимфни възли в ръката на жена с лимфедем, появил се точно в резултат на лекуване против рак на гърдата. Здравите лимфни съдове са взети от гърба на дамата. След трансплантацията им в засeгнатата от лимфедем ръка на дамата е регистрирано бързо понижаване на отока .

Екипът открива, че положението на засегнатия крак се усъвършенства сполучливо, а резултатът е дълготраен. Наред с отока, недоволствата при лимфедем са свързани с болки , вдървеност и лимитирана пъргавина на засегнатия крак. Всички те се повлияват доста добре от възобновяване на лимфния поток и скоро отшумяват.

За ускорение на резултата лекарите предлагат носене на компресивен ръкав и нараснало внимание към крайника за отбягване на претоварването му.

Лекарите чакат новият способ за лекуване на

лимфедем


да се наложи бързо, а позитивните резултати затвърждават упованията. Той ще може да се ползва като по-ефективна опция на потребления през днешния ден лимфовенозен байпас, който демонстрира положителен резултат при едвам към 30% от пациентите с лимфедем.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР