Милиони хора по света се очаква да вземат участие в

...
Милиони хора по света се очаква да вземат участие в
Коментари Харесай

Милиони хора участват в най-големите протести в историята за борба с климатичните промени

Милиони хора по света се чака да вземат присъединяване в най-големия митинг в историята за отбрана на околната среда, написа " Гардиън ".

Първите митинги се организираха в Австралия, където 300 000 души се събраха, с цел да се разгласят за битка с климатичните промени . В страната са проведени над 100 събития.

Във Англия деца и младежи от цялата страна ще бъдат подкрепени от стотици хиляди служащи . Училищните стачки са инициирани от деятеля Грета Тунберг, която стартира демонстрации пред шведския парламент.

Първите огромни митинги от днешната " световна климатична стачка " се организираха в Сидни и Канбера. Демонстрантите приканиха водачите на Австралия, най-големият експортьор на въглища и полутечен природен газ в света, да подхващат по-драстични ограничения за понижаване на излъчванията на парникови газове.
 Грета Тунберг към Конгреса на Съединени американски щати за климата:
Грета Тунберг към Конгреса на Съединени американски щати за климата: " Не действате задоволително старателно "

" Не ни канете тук, единствено с цел да ни кажете какъв брой вдъхновяващи сме, без в действителност да вършиме каквото и да е по въпроса "

Подобни митинги са планувани в целия свят . 800 събития ще бъдат проведени в Съединени американски щати и 400 в Германия.

Демонстрациите са проведени преди среща за климата в Организация на обединените нации през идната седмица, която е под егидата на генералния секретар Антониу Гутериш. На нея страните ще бъдат призовани да подхващат дейности за отбрана на околната среда . Много по-радикални ограничения са нужни по света, с цел да се предотврати повишаване на температурата над 1,5 или 2 градуса по Целзий, с цел да се избегне най-лошият сюжет.
 Водещи учени са
Водещи учени са " уплашени " от забързания ритъм на климатичните промени

Предупреждават обаче, че страхът у обществеността можел да докара до парализа

Горещите талази, сушата и наводненията евентуално ще се усилят в бъдеще , в случай че не се одобряват незабавни дейности за прекъсване на климатичните промени, предизвестяват специалисти.

Наскоро оповестено изследване демонстрира, че броят на хората, изложени на огромни горещи талази, може да се усили от 330 милиона на година до 8 милиарда на година през 2050 година Броят на хората, които ще бъдат наранени от суша, ще се усили от 400 милиона на година до 1 милиард души на година, и броят на хората, наранени от наводнения, може да се нарасне от 15 милиона на година до 100 милиона души на година.

Проблемът е обвързван с увеличението на въглеродния диоксид в атмосферата на Земята. Нивото на въглеродния диоксид се усилва от Индустриалната гражданска война и в този момент е на най-високото равнище за последните 4 милиона години. Според учени човечеството навлиза в " непозната територия ".
 Грета Тунберг взе участие в митинг пред Белия дом за битка с климатичните промени
Грета Тунберг взе участие в митинг пред Белия дом за битка с климатичните промени

Без повече въглища, без повече нефт, дръжте въглерода в почвата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР