Милиони хора гледаха пълното слънчево затъмнение над територията на САЩ,

...
Милиони хора гледаха пълното слънчево затъмнение над територията на САЩ,
Коментари Харесай

Как изглеждаше слънчевото затъмнение от космоса

Милиони хора гледаха цялостното слънчево затъмнение над територията на Съединени американски щати, само че единствено шестима го видяха от космоса, заяви НАСА. Това бяха астронавтите, които сега са на борда на Международната галактическа станция (МКС).

Най-красивите фотоси на затъмнението в "Инстаграм "

Пълните слънчеви затъмнения стават все по-голяма необичайност

По време на затъмнението МКС направи три близки прелитания над Съединени американски щати и съумя да види сянката, която Луната хвърля върху Земята. Самите астронавти споделят, че не са очаквали сянката да е толкоз огромна и плътна.

НАСА кани всички хора да помахат към Луната

Най-черната интрига: С това слънчево затъмнение идва краят

Въпреки това, цялостната фаза на затъмнението беше забележима единствено в радиус от към 115 км. В останалите региони на Съединени американски щати затъмнението беше единствено отчасти с друга степен на покриване на слънчевия диск.

Millions of people saw #Eclipse2017 but only six people saw the umbra, or the moon's shadow, over the United States from space today. pic.twitter.com/hMgMC5MgRh
— Intl. Space Station (@Space_Station) 21 август 2017 година
Сянката на Луната върху Земята е и единствената форма на наблюдаване на астронавтите на борда на МКС на затъмнението. То не може да се следи от борда на станцията поради другия ъгъл. Всъщност, повърхността на Земята е единственото място в цялата Слънчева система, където може да се следи сходно събитие. На всички други планети дистанцията сред Слънцето и техните луни не разрешава цялостно съвпадане на двата диска.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Затъмнението е неповторимо и за самите учени. Оказва се, че то съумява да покаже слънчевата корона по-добре в сравнение с могат и най-модерните технологии. Именно по тази причина специалистите, учещи Слънцето, обръщат изключително огромно внимание на цялостните затъмнения, които им дават допустимо най-подробен взор към короната.

Междувременно, в типичния си закачлив жанр, формалните фотографи на НАСА също не останаха безразлични към Международната галактическа станция. Те съумяха да я снимат на фона на частичното затъмнение.

Следващото цялостно слънчево затъмнение е на 2-ри юли 2019 година и ще е очевидно над елементи от Чили и Аржентина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР