Милиони американци вече гласуваха, но всеки щат има различни правила

...
Милиони американци вече гласуваха, но всеки щат има различни правила
Коментари Харесай

Как ще се броят бюлетините в САЩ

Милиони американци към този момент гласоподаваха, само че всеки щат има разнообразни правила по кое време може да стартира броенето на бюлетините. Това значи, че резултатите ще излизат по друго време, може би дни или седмици след изборния ден, предава Асошиеайтед прес.

На някои места изборните комисии могат да стартират да обработват бюлетините седмици преди изборния ден. Тоест чиновниците могат да стартират да ревизират информацията за гласоподавателите, като в това време вадят бюлетините от пликовете и ги приготвят за броене. При това състояние те към този момент са подготвени за броене в изборния дени, което ще форсира оповестяването на резултатите.

Само че не е толкоз просто.

В някои от най-критичните оспорвани щати законите не разрешават предварителна обработка на бюлетините. Така че на 3 ноември, в деня на изборите, чиновниците ще би трябвало да наблюдават по какъв начин върви присъственото гласоподаване, като в същото време обработват невиждания брой гласове, подадени по пощата. Това евентуално ще забави оповестяването на резултатите и ще усили вероятността от огромни закъснения, в случай че преброяването на пратените по пощата бюлетин отнеме повече време от преброяването на пуснатите персонално в урните.

Президентът Доналд Тръмп неведнъж е предупреждавал, че може да има изборни измами, без да привежда някакви доказателства. Затова има опасения, че той ще се възползва от забавянията в разгласяване на резултатите, с цел да разгласи изборите за нелегитимни. Тази година резултатите може да са подготвени по-късно от нормално поради смяната в метода, по който гласоподават хората, а не поради злоупотреби или измами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР