Милионерското семейство Баневи, което бе арестувано във връзка с разследване

...
Милионерското семейство Баневи, което бе арестувано във връзка с разследване
Коментари Харесай

Арестуваните Баневи се къпели в кич и лукс, хранели се на златни столове

Милионерското семейство Баневи, което бе задържано по отношение на следствие на спецпрокуратурата, обвързвано с активността на приватизирания цех " Полимери " АД, е харчело с обсег освен за скъпи коли, яхти и самолети.

Имотът им в " Бояна “, който наподобява на истински замък, разполага с 5 спални. Любимите движимости на милионерите били поръчковият роял за няколкостотин хиляди лв. и фигурите на диви африкански животни, които са сложени към един от басейните им. До него има и сауна, която е покрита напълно със стъкло и гледа към гората. Идеята Банева взела от сауната в резиденцията на Тодор Живков в Шабла. Резиденцията разполага даже с площадка за хеликоптер.

Огромни са били разноските на олигарсите даже за обикновени предмети от всекидневието им, като да вземем за пример принадлежности за хранене за  хиляди левове.

Докато служащите в приватизираните от тях фабрики месеци наред стояли без заплати, Евгения и Николай Баневи прахосвали пачки за сребърни вилици с позлата на френския бранд " Кристофъл ", оповестява Ретро. Фирмата има история на два века, а с техните произведения са се хранели короновани особи.

Баневи изхарчили над 112 000 лв. за вилици и лъжици, закупени с фактура сякаш за курорта им " Русалка ". Най-евтини били лъжичките за еспресо - по 98 лв. на численост, като Баневи си закупили цели 30. Семейството си е купило също 60  вилици и лъжици за по 320 лв. броя. Двамата се хранели на златни столове.

Посудата в имението на милионерите в " Бояна " - чаши, чинии, фруктиери, кани за вода пък били " Версаче " и на стойност към 20 хиляди лв.. Олигарсите са се къпели в изобилно благосъстояние и разкош, на който даже холивудските звезди могат да завидят.

За Коледа пък Николай Банев подарил... тоалетна на своята обичана, само че не каква да е, а на стойност 20 хиляди $. Става дума за високотехнологична тоалетна паница, която се почиства сама.

Новобогаташите също така се изживявали като короновани особи. Те тормозели чиновниците си, като им заповядали да се обръщат към тях с " мистър " и " мадам ", което било подредено с писмена заповед по тяхно категорично гледище.

Това е следващо доказателство за надменното държание на упрекнатите в пране на пари и източване на сдружения Баневи към чиновниците си. Разкази на служащи свидетелстват за жестоко и надменно отношение към тях от страна на фамилията, както и неплащане на заплати с месеци и даже години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР