Милионерите в страната нарастват, показват данните на БНБ за месец

...
Милионерите в страната нарастват, показват данните на БНБ за месец
Коментари Харесай

За половин година милионерите в България са станали с 90 повече

Милионерите в страната нарастват, демонстрират данните на Българска народна банка за месец юни. Последната статистика за полугодието на 2019 година сочи, че у нас има общо 916 физически лица и нефинансови предприятия с над 1 млн. лв. на депозит, което е с 90 повече от същия интервал на предходната година и с 8 по-малко от март, педаде Economic.bg.

При банковите заеми над 1 млн. лв. се регистрира фрапантен спад - 21,4% по-малко от месец март и цели 42,8% по-малко от полугодието на 2018 година.

Нефинансовите предприятия саизтеглили с 1,4% повече заеми от март и 4,8% повече на годишна база.

В края на юни 2019 година броят на заемите на бранш Домакинства се усилва с 2% на годишна база,като доближава 2.947 млн. при 11.8% годишно покачване в края на първото тримесечие на 2019 година. Размерът имнараства на годишна база с 8.1%, като доближава 22.741 милиарда лв., при 11% годишно повишаване в края напредходното тримесечие. В края на юни 2019 година спрямо края на март 2019 година броят на тези заеми нараства с0.2%, а размерът им – с 2.6%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР