Милионерът на Кърджали, който стана бедняк покрай приватизацията, Петър Косев,

...
Милионерът на Кърджали, който стана бедняк покрай приватизацията, Петър Косев,
Коментари Харесай

Милионерът-бедняк Петър Косев с горещи думи за акцията на Гешев за приватизацията

Милионерът на Кърджали, който стана дрипльо около приватизацията, Петър Косев, съобщи, че акцията на основния прокурор Иван Гешев „ Пълна инспекция на приватизацията “ е едно „ положително дело, опит за победа на справедливостта “, оповестява 24rodopi.com.

„ Вярвам, че в този момент ще се откри цялата истина за моя случай. Аз бях ограбен, един от най-ограбените в България. За една нощ изгубих 18 млн. лв., а през днешния ден – 28 февруари 2020 година, в 15.00 часа в джоба си имам единствено 8 стотинки “, споделя Петър Косев, който в далечната 1991 година беше главният спонсор и на ФК „ Арда “ Кърджали.

Косев стартира бизнеса през 1989 година със спестяванията си от 636 лева „ Купих 4 метра и 27 сантиметра плат. Като ушиха роклите и ги дадох в дамска мода, до момента в който се прибера в комплекс „ Тракия ", бяха продадени.

И от реализацията на продажбата купих 11 метра и 67 сантиметра плат. 1989 година септември месец към този момент имах 650 000 лева През 1990 година бях доайен и участвах на интернационалния панаир в Пловдив със лична палата. 1990 година към този момент бях направил към 3 милиона и недостатък чисти пари ", споделя Петър Косев.

Печалбата той влага в някогашната общинска компания за търговия на едро, която по това време има съвсем всички магазини в Кърджали, само че последвалата приватизация го срутва. „ От притежател се трансформирам в един бедняк ", напомня си Косев.

Днес той твърди, че са го блъснали, тъй като е станал прекомерно авторитетен. „ От там е пристигнало опасението, че, видите ли, аз ще споделям кой ще е кмет или еди кой си каква служба да заема. Пък мен това не ме интересуваше. Аз съм един образец какво не би трябвало да правиш - да не се предоверяваш.

Все отново, когато стъпваш в един регион, да знаеш, че има пясък изпод и би трябвало да знаеш коя група или коя част от група ще ти подложи пясъка изпод и ще потънеш ", разяснява някогашният милионер. Той счита, че зад банкрута му стои „ протекцията на някогашен основен прокурор на Република България ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР