Милиардите от тол такси се оказаха мираж, разкритикува управляващите заместник-председателят

...
Милиардите от тол такси се оказаха мираж, разкритикува управляващите заместник-председателят
Коментари Харесай

Свиленски: Милиардите от тол такси се оказаха мираж

Милиардите от тол такси се оказаха мираж, разкритикува ръководещите заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски от парламентарната естрада по време на разискванията за промяната в политиката за пътните такси, представен от " Фокус ".

" Ако създадем една бърза информация в деловодството на актуалното Народно заседание, ще установим, че по искане на жители са заложени стотици въпроси от народни представители по отношение на ремонта и строителството на разнообразни пътища и пътни уреди в цялата страна. Отговорите на тези въпроси от госпожа Аврамова са на практика бланкетни и могат да се обобщят с едно само изречение: " Ремонт е нужен, само че ще бъде изработен, когато проработи тол системата ", стартира своето изказване Георги Свиленски.

" Това се трансформира в една фантазия от нашите фантазии, тъй като милиардите от тол таксите се оказаха мираж. Министър-председателят и неговите министри ни убеждаваха, че с електронната система за събиране на пътни такси ще се вкара справедливият принцип, който замърсява и разрушава пътищата, заплаща повече. Равносметката от първата година демонстрира, че притежателите на леки коли са платили двойно повече от тези на рейсове и камиони ", добави още Свиленски.

По думите му " печатницата за пари " не покрива даже направените вложения за построяването на тол системата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР