Милиардите евро спестявания, натрупани от някои европейски домакинства по време

...
Милиардите евро спестявания, натрупани от някои европейски домакинства по време
Коментари Харесай

Спестяванията: един, колкото мощен, толкова и несигурен двигател за възстановяването в Европа

Милиардите евро спестявания, насъбрани от някои европейски семейства по време на карантината, са евентуално скъпа манна небесна. Те биха могли да оказват помощ на стопанската система да преодолее здравната рецесия, стига спестяващите да желаят да използват или влагат отсега нататък, осведоми Франс прес.

Със затварянето на магазини, заведения за хранене, детски ясли и анулацията на ваканции в разнообразни страни доста европейски консуматори постоянно нямаха друга опция с изключение на да икономисват през интервала на изолираност.

Някои семейства бяха ударени от спада на приходите, най-много засегнатите от ограниченията за частична безработица или цялостна безработица.

Като цяло обаче потреблението на семействата е намаляло повече от приходите им през тези два месеца. Натрупали са се насилствени спестявания, изясни наскоро шефът на Банк дьо Франс (Banque de France) Франсоа Вилроа дьо Гало.

Основният приоритет за семействата е доверието и единствено тогава те ще трансфорат тези насъбрани спестявания в ползване и надлежно в напредък, акцентира Вилроа дьо Гало, изчислявайки на 60 милиарда евро насъбрания остатък от спестявания във Франция по време на карантината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР