Милиардерът застава пред съда за трети път в рамките на

...
Милиардерът застава пред съда за трети път в рамките на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на Тръмп за опит за отмяна на изборни резултати

Милиардерът застава пред съда за трети път в границите на 4 месеца
Доналд Тръмп беше упрекнат за трети път в границите на 4 месеца. Този път обвиняванията му бяха повдигнати за опитите му да осуети изхода от изборите за президент през 2020-та година, извоювани от демократа Джо Байдън.

До обвиняванията се стигна след следствието под надзора на специфичния прокурор Джак Смит. Официални представители са свидетелствали в хода на следствието, че Тръмп им е оказал напън въз основа на подправени изказвания за широкоразпространени измами при гласуването.

 

Според специфичният прокурор по това дело Джак Смит, протестът, който се случи на 6 януари 2020 година е подхранван от лъжите на Доналд Тръмп. „ Той се е възползвал от обстановката, с цел да протака легалният развой по оповестяването на новоизбрания президент в опит да задържи поста си “, съобщи Смит.

По това дело има още шестима обвинени като съучастници. Имената им към момента се пазят в загадка. Според CNN, едно от тези лица е някогашният юрист на президента Руди Джулиани, а друго – чиновник на Министерство на правораздаването.

Тръмп разгласи, че без значение от решенията по делата, той ще продължи да се бори още веднъж да влезе в Белия дом.

 

„ Атаката против Капитолия на 6 януари 2021 година беше невиждано нахлуване против седалището на американската народна власт. Както е разказано в обвинителния акт, то беше подхранвано от неистини – неистини на обвинения, ориентирани към възпрепятстване на съществена функционалност на държавното управление на Съединените щати, един развой, посредством който нацията събира, брои и сертифицира резултатите от президентските избори. В този случай моята работа ще изиска неотложен развой, тъй че нашите доказателства да могат да бъдат показани в съда и оценени от журито от жители “, акцентира прокурор Джак Смит.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР