Милиардерът Юри Милнер, който влиза в топ 15 на най-богатите

...
Милиардерът Юри Милнер, който влиза в топ 15 на най-богатите
Коментари Харесай

Милиардерът Юри Милнер се отказа от руското си гражданство


Милиардерът Юри Милнер, който влиза в топ 15 на най-богатите руснаци на списание Forbes се е отказал от съветското си поданство като е завършил процеса юридически, заяви самият той в профила си в Туитър.

„ Аз и фамилията ми напуснахме Русия вечно през 2014 година, след съветската анексия на Крим. И това лято публично приключихме процеса на отвод от съветското ни поданство “,написа Милнер. Реакциите на изказването му не бяха еднопосочни.

„ Значи вие бяхте благополучен да инвестирате кървави пари на Кремъл, само че в този момент паспортът вреди на репутацията ви. Леле, подобен ход! Невероятна смелост! “, пишат консуматори от Западна Европа под изказването на Милнер.

Милиардерът заема 15-та позиция в тазгодишната ранглиста на Forbes със състяние от 7,3 милиарда $. Той е притежател на DST Global и някогашен съсобственик и ръководител на съвета на шефовете на Mail.ru Group. Считан е за един от най-влиятелните вложители в света в софтуерния бранш. Има присъединяване в такива колоси като Фейсбук, Zynga, Twitter, Flipkart, Spotify, Groupon, JD.com, OlaCabs, AirBnB, WhatsApp, Wish и доста други.

На процедура Юри Милнер не живее в Русия от 17 години. През 1999 получи израелско поданство и пет години по-късно се откри в Израел, а по-късно в Съединени американски щати. Въпреки това резервира солидни връзки с Кремъл. През 2009-2011 година е член на комисията по рационализация, основана от тогавашния президент на РФ Дмитрий Медведев. По това време, към 2010 е притежател на Mail.ru, „ Одноклассники “, ICQ, и има миноритарен пакет в „ ВКонтакте “.

Милнер е третият руснак от листата на Forbes, който къса с Русия за последните месеци. През лятото с поданството си на РФ се раздели живеещият в Казахстан от 10 години Тимур Турлов. През септември съветския си паспорт остави и уседналият в Ереван Рубен Варданян.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР