Милиардерът Ричард де Вос, който е основател на компанията Амуей,

...
Милиардерът Ричард де Вос, който е основател на компанията Амуей,
Коментари Харесай

На 92-годишна възраст почина собственикът на Орландо Меджик

Милиардерът Ричард де Вос, който е създател на компанията Амуей, работеща на правилото на мултилевъл-маркетинга, притежател на баскетболния тим от НБА Орландо Меджик и свекър на министъра на образованието на Съединени американски щати Бетси де Вос е умрял през днешния ден, на 92-годишна възраст.

Говорителят на фамилията Ник Уосмилър разгласи, че Де Вос е умрял в дома си в Западен Мичиган от затруднения в резултат на зараза. Богаташът е роден в Гранд Рапидс, на 225 километра западно от Детройт и в следствие продължи да живее там, където е посрещнал и гибелта си.

Рязкото нанагорнище в бизнес-йерархията започва през 1949-а година, когато дружно с колегата си Джей ван Андел взимат 49 милиона $ и ги влагат в компанията Нутрилит за директна продажба на витамини. След това основава компанията Амуей, с която прави още повече пари в Северна Америка и по целия свят.

През 1991-а година купува тима на Орландо Меджик от Уилям Дюпон Трети, а също по този начин поддържа и университета в Алендейл. Орландо Меджик към момента в никакъв случай не е печелил купата в НБА, само че откогато ги пое Де Вос имат пет трофеи в дивизията си и две в източната конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР