Милиардерът Ричард де Вос, който е основател на компанията Амуей,

Милиардерът Ричард де Вос, който е основател на компанията Амуей, ...

На 92-годишна възраст почина собственикът на Орландо Меджик.

Милиардерът Ричард де Вос, който е основател на компанията Амуей, работеща на принципа на мултилевъл-маркетинга, собственик на баскетболния отбор от НБА Орландо Меджик и свекър на министъра на образованието на САЩ Бетси де Вос е починал днес, на 92-годишна възраст.

Говорителят на семейството Ник Уосмилър обяви, че Де Вос е починал в дома си в Западен Мичиган от усложнения в следствие на инфекция. Богаташът е роден в Гранд Рапидс, на 225 километра западно от Детройт и в последствие продължи да живее там, където е посрещнал и смъртта си.

Рязкото изкачване в бизнес-йерархията стартира през 1949-а година, когато заедно с партньора си Джей ван Андел взимат 49 милиона долара и ги инвестират в компанията Нутрилит за директна продажба на витамини. След това създава компанията Амуей, с която прави още повече пари в Северна Америка и по целия свят.

През 1991-а година купува отбора на Орландо Меджик от Уилям Дюпон Трети, а също така подкрепя и университета в Алендейл. Орландо Меджик все още никога не е печелил титлата в НБА, но откакто ги пое Де Вос имат пет титли в дивизията си и две в източната конференция.

Източник: sportal.bg