Милиардерът предприемач Илон Мъск предложи да помогне на тайландското правителство

...
Милиардерът предприемач Илон Мъск предложи да помогне на тайландското правителство
Коментари Харесай

Илон Мъск изпраща на помощ в Тайланд свои инженери

Милиардерът бизнесмен Илон Мъск предложи да помогне на тайландското държавно управление в избавителната интервенция за търсене на 12-те момчета от футболен тим, които изчезнаха в наводнена пещера. 

В поредност от туитове Мъск уточни, че бизнесът му може да окаже помощ, съобщи Би Би Си. По думите му неговата компания The Boring Company е " доста добра в копаенето на дупки ". Освен това той разяснява концепция за внедряване на найлонова тръба в пещерата и напомпването й " като детски надуваем палат ", с цел да се сътвори подводен въздушен тунел. 

Говорител на Boring Company уточни, че тайландското държавно управление ще прегледа по какъв начин компанията може да помогне.

Мъск изпраща в страната инженери от  Boring Company и на SpaceX. Той разгласи това в Twitter, откакто различен консуматор на обществената мрежа го помоли да помогне на 12-те момчета и техния треньор, които са подземен от съвсем две седмици. Мъск сподели, че компанията му Boring, която копае тунели за съвременни транспортни системи, е придвижила георадар и е обсъждала хрумвания за създаване на въздушния тунел. 

Инженерите би трябвало да дойдат на мястото, с цел да преценяват сложността на евакуацията.

Тайландските управляващи, които управляват интервенцията, обявиха, че разполагат с " лимитирано време ", с цел да извадят момчетата и треньора им от наводнената пещера.

" Не можем повече да чакаме всички условия (да бъдат налице), тъй като събитията ни притискат. Първоначално мислехме, че момчетата могат да останат в сигурност в пещерата за прочут нескончаем интервал, само че събитията се трансформират. Разполагаме с лимитирано време ", сподели командирът на тайландските морски тюлени.

Кислородът подземен понижава, а избавителни служащи се пробват да изградят водопровод за снабдяване на О2 в пещерните камери в допълнение към кислородните бутилки, употребявани от водолазите.

Властите бързат да изпомпат водата от пещерата, преди нови стихии в идните дни още веднъж да покачат водното равнище. В този случай обаче гмуркането ще бъде единственият вероятен метод за бягство, въпреки експерти да предизвестяват, че това е извънредно рисково, даже за хора с опит.

Водолазите, участващи в избавителните действия, не престават да са оптимисти, че интервенцията за подводно избавяне към момента е допустима, макар гибелта на някогашен тайландски морски тюлен, починал заради дефицит на О2, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Водолаз почина през днешния ден, до момента в който поставяше кислородни бутилки в пещерата при приготовленията за избавителната интервенция. Не е ясно дали кислородната му бутилка се е развалила или кислородът в нея е приключил.

Датски водолаз пък изрази убеденост, че момчетата и техният треньор ще могат да изплуват. По думите му те би трябвало да научат някои съществени умения. " Вярвам, че е допустимо всичките 13 да излязат ", сподели той, откакто беше запитан дали деца са в положение да се оправят с изтощителното пътешестване за излизане от пещерата, което лишава на тренирани морски тюлени към шест часа.

Финландски водолаз от екипа от тайландски и интернационалните спасители съобщи, че изискванията в пещерата " са по-добри отвсякога сега ". Спасители също по този начин изследват региона над пещерата, търсейки възможни процепи или места, където може да бъде продънен тунел, по който да бъдат извадени момчетата и техният треньор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР