Милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft, почина в понеделник на

...
Милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft, почина в понеделник на
Коментари Харесай

Почина милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft

Милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft, умря в понеделник на 65-годишна възраст след затруднения от Ходжкинов лимфом (раково заболяване на лимфните възли). По-рано този месец Алън уточни в своя уеб страница, че ракът, с който той сполучливо се пребори през 2009 година, се е завърнал.

"С огромна горест оповестяваме за гибелта на нашия създател Пол Алън, съосновател на Майкрософт ", се споделя в известието на неговата компания "Вулкан ".

Алън напуща Майкрософт през 1983 година и основава това капиталово сдружение с централа в Сиатъл. Състоянието му е оценено на 20 милиарда $ съгласно сп. "Форбс ".

Бил Гейтс съобщи в декларация, че е скърби за един от най-старите и най-скъпите си другари и че "персоналният компютър нямаше да съществува без него ", отбелязва АП.

Заедно с Бил Гейтс, той е основател на Microsoft (в началото - Micro-Soft) в Албакърки, Ню Мексико през 1975 и стартира да продава BASIC, който съставлява програмен език от високо равнище. През 1980 година Пол Алън оглавява договорка за закупуването на операционна система 86-DOS за 50 000 $. През 1983 Пол Алън заболява от Ходжкинов лимфом (раково заболяване на лимфните възли). Преди да се отдръпна от Microsoft и да стартира да се занимава със своето здраве, се счита, че той подслушва сериозен диалог сред Бил Гейтс и Стив Балмър, които разискват здравето на Алън и това по какъв начин да вземат неговият дял от компанията в случай че той вероятно почине.

През ноември 2000 година Пол Алън се отхвърля от Microsoft, само че след молба от страна на компанията, той остава като консултант по отношение на развиването й. Той се дистанцира от компанията като продава дял от 68 милиона $. Пол Алън към момента има дял от Microsoft, който доближава 138 милиона $.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР