Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил

...
Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил
Коментари Харесай

Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65-годишна възраст

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния колос Microsoft с Бил Гейтс през 1970 година, загуби борбата с рака. Той умря в понеделник на 65-годишна възраст.

" Моят брат беше удивително създание на всяко едно равнище. Докато множеството хора познаваха Пол Алън като технолог и човеколюбец, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и необикновен другар ", съобщи сестрата на Алън - Джоди в изказване, представено от AFP.

" Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлота и състрадание.... В това време на загуба и тъга за нас, и доста други, ние сме признателни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден ", споделя още фамилията му.

Алън се отдръпна от Microsoft през 2000 година, само че остана като консултант на компанията. Той е създател на компания Vulcan и притежател на спортни тима.

" С голяма тъга оповестяваме за гибелта на нашия създател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и приет технолог, човеколюбец, строител на общественост, природозащитник, музикант и покровител на изкуството ", обявиха от Vulcan в изказване, съобщи CNN.

Алън се лекуваше от рак през 2009 година и беше в ремисия. Преди две седмици той съобщи, че възнамерява " да се бори нападателно " до момента в който продължи да работи по своите планове.

През 1983 година той е диагностициран с заболяването на Ходжкин, която съставлява рак на лимфната система.

" Съсипан съм от гибелта на един от най-старите и най-скъпите ми другари, Пол Алън. И в нашите учебни години, и сега, когато основахме Microsoft, и по-късно, когато създадохме няколко благотворителни планове, той постоянно беше същински сътрудник и безценен другар. Персоналните компютри нямаше да съществуват без него ", сподели в свое изказване другият съосновател на компанията Бил Гейтс.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР