Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака

...
Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака
Коментари Харесай

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска офанзива против горещи портфейл. Според известията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

Първоначалното засичане на хакването е станало на 15 септември вечерта, и то с помощта на бдителността на самостоятелния блокчейн следовател, прочут като “ “.

Следователят е забелязал необикновена интензивност, обвързвана с един от портфейлите на Кюбан, който е бил неактивен в продължение на към пет месеца. Според записите на транзакциите на Etherscan, в границите на късия 10-минутен интервал от време от портфейла е осъществено бързо евакуиране на разнообразни активи, в това число USD Coin ( USDC ), Tether ( USDT ) и Lido Staked Ether (stETH).

Интересно е, че след това са изтеглени и трансферирани в различен портфейл спомагателни USDC на стойност $2 милиона. Тази поредност от транзакции породи съмнения, че Марк Кюбан може да е провел прехвърлянето на активи в границите на портфейла си.

Няколко часа по-късно обаче самият милиардер Марк Кюбан удостовери пред DL News, че е влезнал в MetaMask за първи път от месеци, казвайки, че някой е откраднал от него 5 ETH.

Загубите на Кюбан обаче надвишават в началото оповестените 5 Етериум токена, които по настоящия курс се правят оценка почти на $9,000. Общо той е претърпял загуби в размер на към $870,000, разпределени в 10 разнообразни криптовалути.

“ “, сподели Кюбан пред DL News. Той добави, че това хакване е станало, когато е отишъл в акаунта си, с цел да го почисти на телефона си. “ “, сподели Кубан.

Кюбан добави, че сполучливо е трансферирал останалите активи в Coinbase, като е употребявал “ “, употребен от Coinbase за засвидетелствуване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР