Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група Salesforce, купи

...
Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група Salesforce, купи
Коментари Харесай

Милиардерът Марк Бениоф купи сп. Тайм за 190 млн. долара

Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската софтуерна група Salesforce, купи сп. "Тайм " за 190 милиона $, предадоха международните организации.

Досегашният притежател на изданието, компанията Meredith Corp., разгласи, че е продала "Тайм " на Бениоф, пионер в облачните технологии, и брачната половинка му за 190 милиона $ в брой.

Бениоф, чието общо положение се пресмята на 6.6 милиарда $, получават "Тайм " като фамилно инвестиране и договорката няма нищо общо с групата "Сейлсфорс ", на която Марк Бениоф е основен изпълнителен шеф и съосновател, се акцентира в официалното съобщение на американската медийна група и на Meredith.

Господин и госпожа Бениоф няма да вземат участие в дейностите на списанието, нито при вземането на издателските решения, които ще останат в ръцете на досегашния управителен екип на "Тайм ", прецизира Meredith.

Сделката се чака да бъде завършена до 30 дни.

Миналата година Мередит купи за 2.8 милиарда $ издателската компания "Тайм инк " (Time Inc), на която принадлежат десетки медии, измежду които списанията "Тайм ", "Форчън " и "Пийпъл ". Според данни на в. "Ню Йорк таймс " в договорката са взели участие братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР