Милиардерът инвеститор Карл Айкан е продал дела си в обявилата

...
Милиардерът инвеститор Карл Айкан е продал дела си в обявилата
Коментари Харесай

Инвеститорът, който изгуби $1,6 милиарда от фалита на Hertz

Милиардерът вложител Карл Айкан е продал каузи си в обявилата банкрут компания за коли чартърен Hertz Global Holdings. По този метод с вложението си, направено преди шест години, той излиза на минус съвсем 1,6 милиарда $, написа Bloomberg.

Айкан е продал всички притежавани от него 55,3 милиона акции във вторник на цена от 72 цента, демонстрират данните, подадени до американските регулатори. Неговият дял възлиза на към 39% от компанията, което го прави най-големият акционер в нея.

" Hertz срещна огромни финансови усложнения и поддържам борда за решението да подаде молба за отбрана от банкрут ", показва той в публично известие. " Вчера продадох целия си дял на забележителна загуба, само че това не значи, че не не преставам да имам вяра в бъдещето на компанията ", добавя още вложителят.
 Как се стигна до банкрута на Hertz?
Как се стигна до банкрута на Hertz?

Компанията прави неточност след неточност - и не стопира да натрупа нов дълг

Излизането на Айкан от Hertz бележи края на една сложна и разочароваща инвестиция за него. Той за първи път влезе в компанията през 2014 година, когато застана отпред на компанията. Коронакризата обаче изправи сдружението пред тежко финансово положение с насъбрани големи задължения.

След неговата ликвидация цената на акциите на сдружението се срина с 21% до 1,04 $. Пазарната капитализация е в размер на едвам 186,1 милиона $.

В началото на май стана ясно, че от управлението на Hertz са подготвени да подадат молба за отбрана от банкрут. Тогава акциите изгубиха 24% от цената си в границите на един ден.

Тогава стана ясно, че компанията, работеща и в България, е водила договаряния с някои от кредиторите си по какъв начин да облекчи тежестта, без да минава през процедурата. Преговорите обаче не са дали резултат. Hertz се надява да преструктурира 17 милиарда $ дълг. Засега компанията не разяснява.

Hertz е в тежко положение поради пандемията. Ограниченията за пътешестване нанесоха тежък удар по приходите в бизнеса на колите чартърен. И до момента в който в Съединени американски щати държавното управление е готово да помогне с 50 милиарда $ на самолетните компании, Hertz няма достъп до програмата.
 Hertz раздала $16 млн. <a href=бонуси на мениджърите преди банкрута " >
Hertz раздала $16 млн. бонуси на мениджърите преди банкрута

Месец по-рано компанията освободи 14 300 души

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР