Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис

...
Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис
Коментари Харесай

Мъск ще играе за Десантис на изборите

Милиардерът Илон Мъск съобщи, че ще поддържа републиканеца Рон Десантис – огромния противник на Доналд Тръмп, в случай че губернаторът на Флорида се кандидатира на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година

„ Да “, уточни Мъск в „ Туитър “, когато беше попитаха дали би подкрепил Десантис през 2024 година, откакто загатна, че не е намерил своя съвършен претендент измежду демократите, оповестяват Ройтерс и Блумбърг.

Той подсети, че е бил „ забележителен покровител “ на някогашния президент Барак Обама и че „ насилствено “ е дал своя вот за президента Джо Байдън през 2020 година вместо за Доналд Тръмп.

„ Моето желание за президент през 2024 година е някой рационален и центрист. Надявах се, че подобен ще бъде казусът с администрацията на Байдън, само че до момента съм отчаян “, уточни Мъск в „ Туитър “.

Коментарите на бизнесмена са най-ясният знак за политическата му поддръжка, откакто той уточни през юни тази година, че към момента обмисля републиканското си желание за президент, само че че „ клони към “ Десантис.

Този ход може да се окаже подтик за Рон Десантис в това, което републиканците чакат да бъде яростна борба сред Тръмп и Десантис за номинация за президент, като някои предвиждат за „ доста кръв по пода “ по време на борбата сред двамата, показва английското издание The Guardian.

Губернаторът на Флорида завоюва съкрушително на междинните избори този месец, до момента в който Тръмп беше подложен на критика за неуспеха на републиканците да донесат по този начин обещаваната „ алена вълна “ след провалянето на основните претенденти, които той поддържа.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР