Милиардерът Илон Мъск заплаши да напусне Калифорния, където се намира

...
Милиардерът Илон Мъск заплаши да напусне Калифорния, където се намира
Коментари Харесай

Илон Мъск се опълчи на властите в Калифорния

Милиардерът Илон Мъск заплаши да напусне Калифорния, където се намира единственото дружество за производството на електрически автомобили Тесла в Съединени американски щати. Причината за тази опасност бе, че локалните управляващи му пречат да възобнови неотложно производството поради пандемията от новия ковид, предадоха международните организации.

" Честно казано, това беше капката, която докара до преливане на чашата. Тесла ще реалокира неотложно седалището си и бъдещите си планове в Тексас/Невада. И в случай че би трябвало да запазим някаква индустриална активност във Фримонт, това ще зависи от метода, по който се отнасят към нас ", написа Мъск в Туитър. Често пъти дългите му изказвания в обществената мрежа не са последвани от дейности.

Мъск напомня, че неговото дружество за произвеждане в Китай възобнови работа незабавно откакто там беше овладяна епидемията.

" Тесла знае доста добре какво би трябвало да се направи, с цел да се възобнови производството при цялостна сигурност с помощта на опита добит от нашия цех в Китай ", сподели милиардерът.

Той увери, че неотложно ще съди окръг Аламеда, покрай Сан Франциско, където се намира заводът му, обвинявайки управляващите там, че са откъснати от действителността.

Заводът на Мъск във Фримонт прекрати активност на 23 март според предписание, касаещо шест окръга от залива на Сан Франциско, като задачата беше да се спре разпространяването на ковид. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разреши на окръзите в залива да продължат рестриктивните мерки, до момента в който на други места в щата те бяха разхлабени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР