Милиардерът Илон Мъск се обърна през профила си в социалната

...
Милиардерът Илон Мъск се обърна през профила си в социалната
Коментари Харесай

Според основателя на Tesla Илон Мъск: Хора над 70 г. нямат място в политиката

Милиардерът Илон Мъск се обърна през профила си в обществената мрежа “Тиутър” в четвъртък, с цел да призови за въвеждането на предписание, което да не разрешава на хората над 70-годишна възраст да се кандидатират за всевъзможни политически постове.

“Нека определим възрастова граница, след която не можете да се кандидатирате за политическа служба, може би границата би трябвало да е малко под 70”, написа Мъск.

Въпреки че създателят на Tesla и SpaceX не показа спомагателни елементи за тази своя обосновка, тя може би е ориентирано към 80-годишния сенатор от Върмонт - Бърни Сандърс, с който по-рано Мъск имаше конфликт поради апела на Сандърс, че “изключително богатите” би трябвало да заплащат “справедлив дял” във връзка с налозите, разясняват наблюдаващи

Този апел на Мъск обаче наподобява ориентиран и към сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън, който встъпи в служба по-рано тази година на 78-годишна възраст. Неговият предходник Доналд Тръмп също беше над 70, когато влезе в Белия дом и ще бъде на същата напреднала възраст на която е Байдън в този момент, в случай че се кандидатира през 2014 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР